Επιχειρείν

Το πρώτο εργοστάσιο μπισκότων στον κόσμο, χωρίς καμινάδα, είναι της ΒΙΟΛΑΝΤΑ

Με γνώμονα τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος, δημιουργούμε το πρώτο και μοναδικό εργοστάσιο μπισκότων στον κόσμο χωρίς καμινάδα! Μέσω της μοναδικής συνδυαστικής τεχνολογίας «Βιολάντα steam free» που αναπτύξαμε έπειτα από πολυετή σχεδιασμό, επιτύχαμε να καταργήσουμε τις καμινάδες ρύπων στη γραμμή παραγωγής, αλλά και τις καμινάδες αποβολής υδρατμών και θερμών αερίων μέσω ειδικών αναλλακτών νερού γεωθερμίας.

Η επένδυση πραγματοποιείται στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Λάρισα και το ύψος της επένδυσης έφτασε τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ. Το εργοστάσιο θα παράγει σε πλήρη ανάπτυξη 2,5 χιλιάδες τόνους μπισκότα ετησίως. Η νέα γραμμή παραγωγής που εγκαταστάθηκε στο πράσινο εργοστάσιο της Βιολάντα θα παράγει τα παρακάτω μπισκότα:
1) Πτι – Μπερ
2) Digestive
3) Cookies Full 45
4) Μπισκότα με 3 Υλικά
Η νέα τεχνολογία που ανέπτυξε και έθεσε σε λειτουργία για πρώτη φορά η Βιολάντα, φέρει 100% Ελληνική υπογραφή και αναμένεται να αποτελέσει αφετηρία για νέο τεχνολογικό επαναπροσδιορισμό, πολλών ψηνόμενων προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Λαμβάνοντας υπόψη μας το δυναμικό θέρμανσης του πλανήτη και την ταχύτητα των κλιματικών μεταβολών καταργήσαμε τόσο τις καμινάδες ρύπων όσο και τις καμινάδες θερμών αερίων εκμηδενίζοντας σχεδόν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) καθώς και τα ισοδύναμα (CO2e) που προκαλούνται άμεσα από τη παραγωγή ενός προϊόντος.
Με την εφαρμογή της τεχνολογία «Βιολάντα steam free” μειώνουμε δραστικά το δικό της αποτύπωμα άνθρακα, θέτοντας τις βάσεις για τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου. Παράλληλα, η τεχνολογία «Βιολάντα steam free» αποτελεί μια ακόμα απόδειξη πως η βιομηχανία μπορεί να λειτουργήσει βιώσιμα και να προστατεύσει το περιβάλλον γιατί… there is no planet B!

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης