Επιχειρείν

Το πρώτο Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Τουρισμού, Επισκέψιμο Οινοποιείο στα Τρίκαλα

 Ενισχύοντας την προοπτική «ανοίγματος» της ευρύτερης περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων στον πολλά υποσχόμενο κομμάτι του Οινοτουρισμού, η Διεύθυνση Τουρισμού Θεσσαλίας (ΠΥΤ) του Υπουργείου Τουρισμού προχώρησε στην Πιστοποίηση του Πρώτου Επισκέψιμου Οινοποιείου στην περιοχή. Ειδικότερα, πρόκειται για το «ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ» της  Κ. ΤΣΙΛΙΛΗΣ Α.Ε. , στην Ράξα Τρικάλων.

Οι μοναδικές ποικιλίες της Θεσσαλικής ενδοχώρας, η μακραίωνη ιστορία του τόπου στην οινοποίηση, συναντάνε την σύγχρονη τάση που ακούσει στο όνομα «οινοτουρισμός», μια εξαιρετικά υποσχόμενη μορφή εναλλακτικής τουριστικής δράσης, με έντονα στοιχεία «τοπικότητας» και με συμμετέχοντες μέσης και ανώτερης δαπάνης. Αποτελεί το είδος του τουρισμού όπου εναγκαλίζεται  η γεύση, η αγορά και κατανάλωση οίνου στον τόπο και στο σημείο παραγωγής, ενώ  προσφέρει την εμπειρία επίσκεψης ακόμη και σε έναν αμπελώνα, όπου ο επισκέπτης εισπράττει μια συνολική εικόνα που ξεκινάει από την συγκομιδή και φθάνει έως την κατανάλωση.

Η πιστοποίηση από το Υπουργείο Τουρισμού του Πρώτου Επισκέψιμου Οινοποιείου στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, “προδίδει” τα ιδιαίτερα ποιοτικά διαπιστευτήρια που κρύβει ο συγκεκριμένος Νομός, ο οποίος την τελευταία δεκαετία (εξαιρουμένης της τρέχουσας αρνητικής υγειονομικής συγκυρίας) κατατάσσεται στους ταχύτερα ανελισσόμενους στον ευρύτερο οικονομικό – τουριστικό κύκλο.

Ως Διεύθυνση Τουρισμού Θεσσαλίας του Υπουργείου Τουρισμού, ως η ανώτερη διοικητική οντότητα της Πολιτείας επί ζητημάτων εφαρμογής τουριστικής νομοθεσίας, πολιτικής και σχεδιασμού σε όλη την Θεσσαλία, ενισχύουμε, ως οφείλουμε, όχι απλά ένα όραμα, αλλά και έναν απόλυτο στόχο: την ολική επαναφορά όλης της Θεσσαλίας στον τουριστικό χάρτη, με εξαίρετες ποιοτικές αξιώσεις. Και η συγκεκριμένη Πιστοποίηση, είναι η απαρχή μιας ελπιδοφόρας επανεκκίνησης.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης