Επιχειρείν

Τρίκαλα. Γίνε ο καλύτερος Barista με πιστοποίηση!

Ένα από τα πιο διαδεδομένα επαγγέλματα του κλάδου του τουρισμού είναι πλέον και αυτό του barista, του ανθρώπου που δουλεύει πίσω από το μπαρ σύμφωνα με την πιστή μετάφραση της ιταλικής  λέξης. Σήμερα, ο καφές έχει γίνει αναμφίβολα τρόπος συνήθειας, κομμάτι της καθημερινότητας μας, η παρέα και η παρηγοριά μας.

 

Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες σε κατανάλωση καφέ στην Ευρώπη αγγίζοντας  τα 5 κιλά ανά άτομο μέσα στο χρόνο κάτι που έχει αποφέρει σημαντικά οφέλη στην ανάπτυξη του τομέα καφεστίασης και κατ΄επέκταση στην οικονομία της χώρας.

Παρακολουθώντας ένα σεμινάριο ο υποψήφιος barista θα αποκτήσει όλα εκείνα τα εφόδια τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο που θα του προσφέρουν την πολυπόθητη πιστοποιημένη επαγγελματική ιδιότητα. Οι υποψήφιοι δύνανται να κατανοήσουν τη διαδικασία σωστού κοψίματος και παρασκευής των ροφημάτων ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν το τέλειο φλιτζάνι καφέ στους πελάτες και να δημιουργήσουν κάθε είδους παραγγελία που θα τους ζητηθεί.

Το σεμινάριο απευθύνεται  σε όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τα μυστικά του καφέ, τόσο σε αρχάριους όσο και σε εξειδικευμένους barista  που θέλουν απλά να εξελίξουν τις δεξιότητές τους στον τομέα.

Στο τέλος του συγκεκριμένου σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν την επαγγελματική μηχανή espresso, να τη συντηρούν, να την καθαρίζουν για να έχουν την βέλτιστη απόδοση καφέ. Θα μάθουν να κόβουν τον καφέ με το δοσομετρικό μύλο κοπής, θα εξειδικευτούν σε όλα τα ροφήματα, στην παραγωγή αφρόγαλου και θα γνωρίσουν διαφορετικές τεχνικές παρασκευής καφέ.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 22 Ιουνίου έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου στο ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, θα είναι διάρκειας 20 ωρών και μετά την ολοκλήρωση του χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης από το Θεσσαλικό κε.δι.βι.μι2.

ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ

ΤΡΙΚΑΛΑ / Κονδύλη 36 / Τ: 24310 30055 / trikala@thessalikoiek.gr

ΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΕΔΩ 

Διαβάστε επίσης