Επιχειρείν

4 Πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράσετε κλειδαριά ασφαλείας!

Πήρατε την απόφαση να αλλάξετε την κλειδαριά ασφαλείας σας;

Οι κλειδαριές ασφαλείας, είναι απαραίτητο όπλο για την άμυνα του σπιτιού απέναντι σε επίδοξους διαρρήκτες. Κάθε χρόνο, οι κατασκευαστικές εταιρείες εξελίσσουν και αναβαθμίζουν τους μηχανισμούς λειτουργίας των κλειδαριών, με σκοπό να κάνουν δυσκολότερη την παραβίασή τους.
Δυστυχώς, οι ληστές βρίσκουν τον τρόπο και εισβάλλουν σε σπίτια και γραφεία, αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες να επανδρώνουν τους χώρους τους με συστήματα ασφαλείας. Πλέον, το ιδανικό τείχος προστασίας αποτελείται από μία κλειδαριά ασφαλείας νέας γενιάς, μία θωρακισμένη πόρτα και ένα καλό συναγερμό.

 

Ελάτε να δούμε 4 πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράσετε κλειδαριά ασφαλείας για την πόρτα σας. Οι πληροφορίες που ακολουθούν, θα σας διευκολύνουν στη διαδικασία αγοράς και τοποθέτησης κλειδαριάς.

 

  1. Να αγοράσετε κλειδαριά με τις περισσότερες πιστοποιήσεις ασφαλείας.

Εφόσον επιθυμείτε να αλλάξετε την παλιά κλειδαριά με μία κλειδαριά νέου τύπου, επιλέξτε κλειδαριά ασφαλείας νέας γενιά που προσφέρει πολλαπλά οφέλη.
Οι κλειδαριές ασφαλείας νέας γενιάς, μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιονδήποτε τύπο πόρτας και να εγκατασταθούν από έναν εξειδικευμένο κλειδαρά.
Στην αγορά, θα βρείτε διάφορες κλειδαριές ασφαλείας για θωρακισμένη πόρτα, τα οποία διαφέρουν ως προς τις πιστοποιήσεις ασφαλείας καθώς και τα συστήματα προστασίας (κύλινδρο, καταπέλτης κ.α.). Η κλειδαριά με απλό κύλινδρο και η κλειδαριά ασφαλείας με ατσάλινο κύλινδρο, αποτελούν δύο δημοφιλείς επιλογές, με ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Ποιά είναι αυτά;

  • Κλειδαριά με απλό κύλινδρο: Ο συγκεκριμένος τύπος κλειδαριάς, διαθέτει απλό κύλινδρο που προσφέρει βασική ασφάλεια. Ο ιδιοκτήτης παραλαμβάνει μαζί με την κλειδαριά, τρία κλασικού τύπου κλειδιά με δόντια. Συνήθως, επιλέγεται για σιδερόπορτες και πόρτες αλουμινίου.
  • Κλειδαριά ασφαλείας με ατσάλινο κύλινδρο: Αυτές οι κλειδαριές, διαθέτουν πολλές πιστοποιήσεις, σύστημα defender με ατσάλι που είναι ανθεκτικό σε σπάσιμο και τρύπες καθώς και σύστημα μπλοκαρίσματος των πύρων, όταν γίνεται απόπειρα παραβίασης. Επειδή ακριβώς, διαθέτουν πολλά πλεονεκτήματα, το κόστος τους είναι σαφώς υψηλότερο από τις κλειδαριές με απλό κύλινδρο.

 

  1. Η κλειδαριά να έχει σύστημα Defender και Σύστημα Μπλοκαρίσματος.

Η επένδυση που θα κάνετε για την προστασία του σπιτιού σας, δεν θα έχει νόημα εάν η κλειδαριά δεν έχει σύστημα προστασίας Defender και σύστημα μπλοκαρίσματος. Τα Συστήματα αυτά, προσφέρουν αντιδιαρρηκτική προστασία και μπορούν να αποτρέψουν μία διάρρηξη που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το εσωτερικό της κλειδαριάς, προστατεύεται από οποιαδήποτε απόπειρα σπασίματος ή τρυπήματος του αφαλού. Τα συστήματα ασφαλείας, περιλαμβάνονται στις κλειδαριές ασφαλείας νέας γενιάς. Οι ληστές δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία αυτών των κλειδαριών και γι αυτό τις αποφεύγουν. Αντίθετα, οι κλειδαριές με απλό κύλινδρο, παραβιάζονται πολύ εύκολα.

 

  1. Βαθμολόγηση της κλειδαριάς, σύμφωνα με το σύστημα ANSI.

Η ασφάλεια της κλειδαριάς, βαθμολογείται με βάση το Σύστημα βαθμολόγησης ANSI, από το ένα έως το τρία. Μπορείς να ρωτήσεις ένα εξειδικευμένο κλειδαρά για το που κατατάσσεται η κλειδαριά που ετοιμάζεσαι να τοποθετήσεις. Ο βαθμός ένα, θεωρείται ο καλύτερος σε επίπεδο ασφάλειας ενώ στο τρία συναντάμε κλειδαριές με βασική ασφάλεια. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύστημα ANSI, μπορείτε να απευθυνθείτε στo kleidia.biz.

 

  1. Μην αγοράσετε μία φθηνή κλειδαριά.

Το κόστος της κλειδαριάς, είναι λογικό να σας απασχολεί αλλά προτεραιότητά σας, πρέπει να είναι η ασφάλεια. Στην αγορά θα βρείτε φθηνές απλές κλειδαριές αλλά και οικονομικές κλειδαριές ασφαλείας. Δώστε προσοχή στις πιστοποιήσεις και στα συστήματα ασφαλείας που διαθέτουν. Είναι καλύτερο να δώσετε περισσότερα χρήματα σε μία κλειδαριάς ασφαλείας με μη αντιγράψιμο κλειδί και κάρτα ιδιοκτησίας, από το να αγοράσετε κλειδαριά με απλό κύλινδρο που μπορεί να ανοιχτεί με πασπαρτού κλειδιά.

Διαβάστε επίσης
NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο