Επιχειρείν

4 συμβουλές… μόνο για νέες μαμάδες

Αγαπητές νέες μαμάδες, όλοι εμείς του www.perpatoura.com σας συγχαίρουμε για το μικρό “θαύμα” που φέρατε στον κόσμο. Όσο και προετοιμαστήκατε για αυτή την εποχή, αυτή η “άφιξη” ξεπέρασε κάθε προσδοκία σας και σίγουρα τάραξε τις ισορροπίες σας.

Μην αγχώνεστε, όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δώσετε προσοχή σε αυτά τα 4 tips και να προσπαθήσετε να τα έχετε πάντα κατά νου:

  1. Προσαρμοστείτε στις νέες καταστάσεις

Κάντεεκπτώσεις στις απαιτήσεις που είχατε τον προηγούμενο καιρό και αποδεχτείτε την νέες συνθήκες. Αν το σπίτι σας “έλαμπε” από καθαριότητα πριν, τώρα ίσως να μην προλαβαίνετε να το καθαρίζετε και τόσο συχνά. Προτεραιότητα έχει το μωρό σας και εσείς που το φροντίζετε και στην συνέχεια τα υπόλοιπα.

Αν ανήκετε στους τυχερούς που έχουν βοήθεια από συγγενείς, “εκμεταλλευτείτε” τη με χαρά, όχι με τύψεις.

  1. Έχετε υπομονή με τον θηλασμό

Η  διαδικασία του θηλασμού απαιτεί υπομονή και συνεχή προσπάθεια. Χαλαρώστε, συγκεντρωθείτε στο μωρό σας και αφήστε το μητρικό σας ένστικτο να οδηγήσει την διαδικασία. Πιστέψτε στον εαυτό σας και ζητήστε την βοήθεια του γιατρού σας αν αντιμετωπίζετε μεγάλες δυσκολίες. Σε καμία περίπτωση όμως, να μην σας περάσει από το μυαλό ότι δεν είστε “καλή μαμά”. Φροντίστε την διατροφή σας και βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας διευκολύνουν.

  1. Βάλτε και τον μπαμπά στο “παιχνίδι”

Σίγουρα μπορεί να σας ξεκουράσει, να σας στηρίξει ψυχολογικά, να σας ανακουφίσει. Οι νέοι μπαμπάδες σήμερα θέλουν και μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από αυτά που φανταζόμαστε και να προσφέρουν ουσιαστικά στην φροντίδα του νεογέννητου. Αρκεί να μην νιώσουν ότι παραγκωνίζονται και ότι δεν θέλετε την στήριξή τους. Φυσικά, οι κινήσεις αυτές γίνονται συνήθως χωρίς να το καταλάβουμε. Για αυτό κρατήστε το στο “πίσω μέρος” του μυαλού σας.

  1. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Ο χρόνος δεν φτάνει καλά-καλά για να περιποιηθείτε το σπιτικό σας και σίγουρα ο εαυτός σας έχει μπει σε δεύτερη ή και τρίτη μοίρα. Ωστόσο, ένα χαλαρωτικό μπάνιο, μια επιπλέον ώρα ύπνου και ένα ωραίο μακιγιάζ, ακόμα και αν δεν βγείτε από το σπίτι, είναι ικανά να ανεβάσουν την ψυχολογία σας και να σας απομακρύνουν από αγχωτικές σκέψεις.

Μην εξαντλείτε τον εαυτό σας και μη του φέρεστε αυστηρά. Έχετε ήδη καταφέρει τόσα πολλά!

Μην ξεχνάτε:

Ζητήστε βοήθεια από τους δικούς σας ανθρώπους. Δεν είναι ντροπή, ούτε παραδοχή ανεπάρκειας. Αντίθετα, πρόκειται για μια έξυπνη διαχείριση των επιλογών που σας προσφέρονται.

Αυτό που σας συμβαίνει είναι ΘΑΥΜΑΣΙΟ!

Μην αφήσετε τίποτε να σας το “κλέψει”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης