Επιχειρείν

Melina Mantopoulou. Μαθαίνοντας Αγγλικά στα Τρίκαλα…

Ένα νέο φροντιστήριο ξένων γλωσσών, με πρωτοποριακές πρακτικές εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας έρχεται από φέτος στα Τρίκαλα και αλλάζει τα δεδομένα.

Με γνώμονα την αγάπη για τη γνώση αλλά κυρίως με σεβασμό απέναντι στη μοναδικότητα του κάθε παιδιού, η Μελίνα Μαντοπούλου μας καλεί να ανακαλύψουμε νέους δρόμους και διαδρομές κάνοντας τα αγγλικά μια ευχάριστη ενασχόληση.

Απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ (Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας) η Μελίνα Μαντοπούλου μετράει ήδη 7 πολλά χρόνια εμπειρίας σε μαθητές και μαθήτριες κάθε ηλικίας (… και ενήλικες).

Έχοντας συμπληρώσει 7 χρόνια στον χώρο της διδασκαλίας, το ταξίδι αυτό γίνεται ολοένα και συναρπαστικότερο. Με πολλή δουλειά, όρεξη και δημιουργικότητα ήρθαν και οι πρώτες επιτυχίες.

Πλέον εγκαθίσταται στο δικό της χώρο (Περραιβού 18, στο κέντρο των Τρικάλων) τον οποίο έχει δημιουργήσει με αγάπη και σεβασμό απέναντι στους μαθητές και στις μαθήτριες.

«Ο χώρος διδασκαλίας επέλεξα να είναι μικρός έχοντας στο μυαλό μου ένα κλίμα ζεστασιάς, εμπιστοσύνης και ομαδικότητας» λέει στο trikalavoice.gr «είναι σημαντικό να δημιουργούμε ένα κλίμα ασφάλειας για τα παιδιά και να τα αποφορτίζουμε από την καθημερινή πίεση της αξιολόγησης, καθώς, επίσης, να τους παρέχουμε τη δυνατότητα και την ελευθερία να πετύχουν τους στόχους τους, μέσα από την επαφή τους με την τεχνολογία αλλά και τον πραγματικό κόσμο».

Η διδασκαλία στο φροντιστήριο της Μελίνας Μαντοπούλου, έχει σαφή  μαθητοκεντρική προσέγγιση, η οποία μεταξύ άλλων, επιδιώκει να αξιοποιήσει τα ενδιαφέροντα των παιδιών και να τα προσαρμόσει κατά έναν παιδαγωγικό τρόπο στην καθημερινή διδασκαλία. Επιπλέον, υιοθετώντας τη μέθοδο PBL (Phenomenon-Based Learning) αξιοποιούνται καθημερινά γεγονότα και περιστατικά, με απώτερο σκοπό αφενός την εξάσκηση της Αγγλικής Γλώσσας, αφετέρου τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης και ολιστικής μαθησιακής εμπειρίας.

Τέλος, με τη συνδρομή σύγχρονων εκπαιδευτικών μέσων, όπως διαδραστικοί πίνακες, ψηφιακά εργαλεία παραγωγής λόγου, αλλά και παιχνιδοκεντρικές εφαρμογές η Μελίνα Μαντοπούλου στοχεύει στον εμπλουτισμό της γνώσης, αλλά και του ψηφιακού γραμματισμού των μαθητών/τριών κατά έναν ευχάριστο, εναλλακτικό και δημιουργικό τρόπο.

Info Περραιβού 18, Τρίκαλα-Τηλ. 6978089316.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης