Επιχειρείν

perpatoura.com – Δίδυμα! Ένας υπέροχος αλλά και μυστήριος δεσμός

Αναρωτηθήκατε ποτέ για αυτόν τον αόρατο δεσμό που υπάρχει μεταξύ των διδύμων; Το ίδιο κι εμείς στο perpatoura.com.

Πώς να περιγράψει κανείς με λόγια το δέσιμο αυτό ανάμεσά τους; Ακόμα και αν ανήκετε σε αυτούς που έχουν ένα δίδυμο αδερφό ή αδερφή, ο δεσμός αυτός είναι πολύ δύσκολο να κατανοηθεί.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν

Πολλές φορές οι δίδυμοι μοιάζουν τόσο εξωτερικά όσο και στον χαρακτήρα. Νιώθουν πως ο δίδυμος αδερφός/η τους είναι η αδελφή ψυχή τους και ότι είναι συνδεδεμένοι μαζί του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι κάθε ζευγάρι  διδύμων είναι μοναδικό και ότι κάθε ένα από τα άτομα αυτά είναι εξίσου μοναδικό. Όταν κάποιος εξετάζει το δεσμό που υπάρχει μεταξύ των διδύμων θα πρέπει να λαμβάνει, επίσης, υπόψη του και κάποιους παράγοντες όπως το φύλο, τη σειρά γέννησης, τα άλλα αδέλφια, το περιβάλλον, το αναπτυξιακό τους στάδιο και την τρέχουσα ηλικία τους. Κάθε ένας από τους παράγοντες αυτούς μπορεί να έχει αντίκτυπο στον δεσμό των διδύμων.

Δεν νιώθεις ποτέ μόνος

Επειδή τα δίδυμα μεγαλώνουν ταυτόχρονα, αναπτύσσουν έναν δεσμό συντροφικότητας που είναι αυτοτροφοδοτούμενος. Η ώρα που τα δίδυμα περνάνε μαζί, σε συνδυασμό με την κυριολεκτικά ταυτόχρονη ανάπτυξή τους, τα οδηγεί συχνά να αναπτύξουν έναν δεσμό που είναι ακόμη ισχυρότερος από αυτόν που αναπτύσσουν τα άλλα αδέρφια μεταξύ τους.

Απλά φανταστείτε πως είναι να μαθαίνεις να αγγίζεις, να γελάς, να μπουσουλάς, να περπατάς, να μιλάς, να δένεις τα παπούτσια σου, να διαβάζεις, να γράφεις, να βιώνεις την εφηβεία και να ανακαλύπτεις το αντίθετο φύλο σχεδόν ταυτόχρονα με κάποιον που έχει ακριβώς την ίδια ηλικία και τα ίδια βιώματα με σένα.

Κάπως έτσι είναι η ζωή των διδύμων. Ο δεσμός που αναπτύσσουν μεταξύ τους είναι μαγικός και μυστηριώδης. Είναι το δέσιμο που κρατά τα δίδυμα ενωμένα, και πολλές φορές το δέσιμο αυτό μπορεί να δημιουργεί προβλήματα ανάμεσα σε αυτά και τους άλλους ανθρώπους.

Η παγίδα

Όντας συχνά πολύ έντονος και ανεξέλεγκτος, αυτός ο δεσμός μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις δημιουργώντας την εντύπωση ότι τα δίδυμα δεν χρειάζονται κανέναν άλλο στη ζωή τους, παρά μόνο το δίδυμο αδερφό/ή τους.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης