Επιχειρείν

perpatoura.com – 4 ενέργειες που πρέπει να κάνεις μετά τη γέννα

Οι πρώτες ημέρες στο σπίτι είναι τόσο γλυκιές όσο και αγχωτικές. Δεν ξέρεις τι να περιμένεις, πότε να ανησυχήσεις, αν είναι αρκετά αυτά που κάνεις και αν τα κάνεις και καλά…

Στο perpatoura.com συνιστούμε ψυχραιμία! Θα περάσουν οι πρώτες μέρες,  θα βρείτε τους ρυθμούς σας και εφόσον κάνετε και τα πρώτα ραντεβού με τον παιδίατρό σας που θα σας καθησυχάσει, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αφιερώσετε χρόνο για αυτές τις 4 ενέργειες:

Γράψε τη μοναδική ιστορία της γέννησης του

Γράψε ημερολόγιο. Σε ένα όμορφο τετράδιο ή στο προσωπικό σου ημερολόγιο, κατέγραψε το κάθε τι που θυμάσαι από αυτή τη φανταστική εμπειρία της ζωής σου. Από τη στιγμή που ξεκινήσατε από το σπίτι, τον τοκετό, τις μέρες στο μαιευτήριο, τα περίεργα που σας συνέβησαν, έως και την ημέρα που επιστρέψατε στο σπίτι σας. Αφηγήσου την ιστορία σου με όλες τις λεπτομέρειες και κάνε αναφορά σε κάθε σου συναίσθημα . Φυσικά και δεν πρόκειται ποτέ να την ξεχάσεις, αλλά υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που θέλεις οπωσδήποτε να θυμάσαι και ίσως ξεθωριάσουν με τα χρόνια.

Κράτα τα αναμνηστικά του μαιευτηρίου

Συγκέντρωσε όλα τα μικρά πραγματάκια που απέκτησες στο μαιευτήριο, όπως το βραχιόλι με το όνομα το δικό σου και του μωρού, και ότι κράτησες ως ενθύμιο από εκείνες τις ημέρες. Φτιάξε ένα όμορφο κουτάκι και τοποθέτησέ τα μέσα. Αργότερα μπορείς να προσθέσεις τον ομφάλιο λώρο (που θα έχει πέσει), κάποια τούφα από τα μαλλάκια του, και ό,τι άλλο σου αρέσει.

Βγάλε πολλές φωτογραφίες

Κάθε μέρα και μία νέα φωτογραφία. Τα μωρά μεγαλώνουν τόσο γρήγορα που σε κάθε φωτογραφία φαίνεται η διαφορά στην ανάπτυξη τους. Φωτογράφησέ το μόνο του, με τον σύντροφό σου, με τις γιαγιάδες, τους παππούδες, τους συγγενείς… όλους! Μην αμελείς αυτές τις φωτογραφίες, γιατί όταν θα λες την φράση “Πότε μεγάλωσε, σαν χθες ήτανε μια σταλιά πλασματάκι”, θα τις αναζητάς με λαχτάρα. Τότε, όμως, το.. πλασματάκι θα έχει μεγαλώσει πολύ!

Εξάλλου, τι πιο εύκολο σήμερα από μια baby selfie!

Φτιάξε το ημερολόγιο του μωρού

Στα βιβλιοπωλεία υπάρχουν όμορφα ημερολόγια με εξαιρετική εικονογράφηση που σε καθοδηγούν ώστε να συμπληρώσεις διάφορα πεδία, όπως το ύψος, το βάρος, “τα πρώτα δώρα” και στο τέλος να κρατάς στα χέρια σου το τέλειο ημερολόγιο με όλες τις λεπτομέρειες από τις μαγικές πρώτες στιγμές. Αποτελεί εξαιρετικό ενθύμιο τόσο για εσένα, όσο και για το ίδιο το παιδί, καθώς μεγαλώνοντας θα μπορεί μέσα από αυτές τις σελίδες να μάθει τόσα πολλά για αυτή την περίοδο της ζωής του. Ένα είναι σίγουρο, δεν θα το μετανιώσεις!

Για πολλούς οι παραπάνω ασχολίες είναι εξαιρετικά ευχάριστες, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που θα τις βρουν βαρετές και ίσως ανούσιες. Έχουν ίσως ένα δίκιο, γιατί αυτή την περίοδο δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη ολοζώντανη επαφή με το μωρό τους!

 

Παρόλα αυτά, επιτρέψτε μας να επιμείνουμε ότι η καλύτερη στιγμή για να συλλέξετε τις αναμνήσεις από αυτές τις ωραίες μέρες είναι τώρα και όχι πιο μετά. Πιο μετά θα υπάρχουν άλλες και διαφορετικές.

Και επειδή το ταξίδι σας έχει ήδη ξεκινήσει, απολαύστε το και φτιάξτε το δικό σας bestseller!

Διαβάστε επίσης