Επιχειρείν

Perpatoura.com – 5 υπέροχες δραστηριότητες για να κάνετε μαζί με το παιδί σας

Στο www.perpatoura.com έχουμε μια συμβουλή: “Για να είστε στις αναμνήσεις των παιδιών σας αύριο, θα πρέπει να είστε στη ζωή τους σήμερα.”

Τι θα λέγατε λοιπόν να αρχίσετε από σήμερα να δημιουργείτε αναμνήσεις με το παιδί σας, επιχειρώντας τις παρακάτω δραστηριότητες;

  1. Σχεδιάστε ένα οδικό ταξίδι

 

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια εκδρομή στη φύση εξερευνώντας έναν νέο προορισμό, αντικρίζοντας μια “αλυσίδα” βουνών που παρατάσσονται το ένα μετά το άλλο ή περνώντας μέσα από ένα καταπράσινο δάσος. Δώστε στο παιδί σας την ευκαιρία να βιώσει αυτό το έντονο συναίσθημα και να χαραχτούν για πάντα στη μνήμη του τα “ίχνη” αυτών των γραφικών τοπίων.

 

  1. Επινοήστε μια οικογενειακή συνταγή

Βάλτε τη φαντασία να “δουλέψει” και επινοήσετε μια “μυστική”, οικογενειακή συνταγή. Είτε πρόκειται για ένα απλό σάντουιτς, είτε για κάτι πιο περίπλοκο, θα δώσει στο παιδί σας τη χαρά της δημιουργίας κάτι “νέου”. Βεβαιωθείτε ότι θα συμπεριλάβετε υγιεινά τρόφιμα μέσα στη συνταγή και ζητήστε από το παιδί σας να της δώσει ένα όνομα. Τα παιδιά τρελαίνονται να μαγειρεύουν, Πόσο μάλλον κάτι “δικό” τους.

 

  1. Επιλέξτε ένα άθλημα – δραστηριότητα

 Ο αθλητισμός είναι ο “καλύτερος φίλος” του οργανισμού μας και θα μπορούσε να βοηθήσει στη δημιουργία ισχυρού δεσμού με το παιδί σας. Σας προτείνουμε, λοιπόν, να επιλέξετε μια δραστηριότητα, όπως κολύμπι, για να εξασκείστε στον ελεύθερο χρόνο σας, παρέα με το μικρό σας. Φροντίστε η επιλογή που θα κάνετε να ταιριάζει στα ενδιαφέροντά σας και προτιμήστε κάτι που κανένας από τους δύο δεν γνωρίζει ήδη, ώστε να αποτελεί μια νέα εμπειρία.

  1. Ζωγραφίστε έναν τοίχο του σπιτιού

 Κάθε παιδί κρύβει μέσα του μια δημιουργική πλευρά και αν θέλετε να την αξιοποιήσετε μπορείτε να κάνετε μια πραγματικά διασκεδαστική δραστηριότητα. Να ζωγραφίσετε έναν τοίχο του σπιτιού, μαζί του. Επιλέξτε ένα χρώμα ή μια ποικιλία αποχρώσεων σύμφωνα με το τελικό αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε και ξεκινήστε! Στο τέλος μπορείτε να προσθέσετε μερικά διακοσμητικά ή σχέδια όπως πεταλούδες ή οτιδήποτε αρέσει στο παιδί σας.

  1. Γράψτε ένα παραμύθι

Τα παιδιά έχουν έμφυτη την τέχνη της αφήγησης και “πλούσια” φαντασία. Γιατί λοιπόν να μην την εκμεταλλευτείτε φτιάχνοντας μαζί ένα σύντομο βιβλίο; Μερικά κενά φύλλα χαρτιού και ένα μολύβι είναι αρκετά για να δημιουργήσετε τους χαρακτήρες και την πλοκή της ιστορίας σας. Δώστε ονόματα στους ήρωες σας, καθορίστε τους ρόλους τους, επιλέξτε τον τίτλο και δημιουργήστε το δικό σας παραμύθι. Όταν τελειώσετε, μπορείτε να το βιβλιοδετήσετε, ώστε να διατηρηθεί για περισσότερο καιρό.

Δοκιμάστε αυτές τις μοναδικές δραστηριότητες με το παιδί σας και δημιουργήστε αναμνήσεις που θα το συνοδεύουν εφ’ όρου ζωής.

Διαβάστε επίσης