Επιχειρείν

ProCredit Bank: Η τράπεζα που στηρίζει μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιώτες στα Τρίκαλα

Διαφάνεια, πελατοκεντρική φιλοσοφία και φροντίδα για το περιβάλλον, βρίσκονται στο επίκεντρο της ταυτότητάς της. Μια τράπεζα που δεν προωθεί προϊόντα καταναλωτικής πίστης άσκοπα και αποφεύγει τα «ψιλά γράμματα»; Με αυτήν ακριβώς την ταυτότητα συστήθηκε στο κοινό η ProCredit Bank, η αναπτυξιακή εμπορική τράπεζα που έχει θέσει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και τους ιδιώτες που επιθυμούν την αποταμίευση, από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής της. Έχοντας ήδη οικοδομήσει ένα προφίλ κύρους και αξιοπιστίας, η Τράπεζα δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια και στην ελληνική αγορά, έχοντας ήδη να επιδείξει σημαντικά δείγματα γραφής.

 

 

Ποια είναι η ProCredit Bank

 

Μέλος του γερμανικού κολοσσού ProCredit και ανήκοντας κατά 100% στη γερμανική ProCredit Holding, η ProCredit Ελλάδας είναι μια από τις δεκάδες τράπεζες που διατηρεί ο Όμιλος στη Νοτιοανατολική και Ανατολική Ευρώπη, αλλά και στη Νότια Αμερική. Ιδρυτικός μέτοχος της μητρικής εταιρείας, είναι η οικογενειακή επιχείρηση Zeitinger Invest GmbH, η οποία από τη δεκαετία του 1980 προωθεί τη διεθνή ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα και επιμένει στη δέσμευσή της προς τα ευρωπαϊκά ιδεώδη και τις ανθρωπιστικές αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα τους.

Για την Zeitinger Invest, προτεραιότητα έχουν οι αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες αγορές, όπου επιδιώκει την ίδρυση δίκαιων και διαφανών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που θα θέσουν την ανάπτυξη σε υγιείς βάσεις, αλλά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ως όχημα για την ενίσχυση ή την ανάδυση σταθερών μεσαίων τάξεων.

Τι κάνει την ProCredit Bank να ξεχωρίζει

Κύρια υπόσχεση της ProCredit Bank προς τους πελάτες της είναι η μέγιστη διαφάνεια και η προσφορά υπηρεσιών που βασίζονται στην κατανόηση των πραγματικών αναγκών τους, σε συνδυασμό με μια άρτια οικονομική ανάλυση. Πάγια θέση της τράπεζας είναι πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι εκείνες που δημιουργούν θέσεις εργασίας και συνεισφέρουν ζωτικά στις οικονομίες που δραστηριοποιούνται, για αυτό και έχει αναπτύξει τα κατάλληλα χρηματοδοτικά και άλλα εργαλεία για τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξή τους.

Μεταξύ άλλων, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να βρουν στην ProCredit Bank απλές και προσιτές αποταμιευτικές λύσεις, ταυτόχρονα με άλλες τραπεζικές υπηρεσίες, ενώ η Τράπεζα επενδύει σημαντικούς πόρους στην οικονομική εκπαίδευση των πελατών της, επιθυμώντας να προωθήσει την αποταμιευτική νοοτροπία και την οικονομική υπευθυνότητα. Η φιλοσοφία αυτή συνδέεται άρρηκτα με την στρατηγική των μετόχων της, οι οποίοι επιδιώκουν μια βιώσιμη απόδοση της επένδυσής τους μακροπρόθεσμα, και όχι τη βραχυπρόθεσμη μεγιστοποίηση του κέρδους τους. Κάπως έτσι, η ProCredit Bank έχει καταφέρει να αναπτύξει δεσμούς εμπιστοσύνης με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, κατακτώντας τη θέση ενός από τους κορυφαίους παρόχους τραπεζικών υπηρεσιών σε πελάτες μικρών επιχειρήσεων, να έχει στο ενεργητικό της κατά συντριπτική πλειοψηφία «πράσινα» δάνεια ενώ μέσα από τα προγράμματα καταθέσεων που προσφέρει έχει ενθαρρύνει άτομα και οικογένειες με χαμηλότερα εισοδήματα στην αποταμίευση.

Πολύτιμα εργαλεία για τις επιχειρήσεις

Η ProCredit Bank έχει αναπτύξει ένα πλήρες πακέτο τραπεζικών υπηρεσιών και εξατομικευμένης υποστήριξης, στηρίζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε κάθε βήμα προς την ανάπτυξή τους. Οι εξειδικευμένοι Σύμβουλοι Επιχειρήσεων είναι πρόθυμοι να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση των εταιρικών πελατών και να τους βοηθήσουν να αναγνωρίσουν τις χρηματοδοτικές τους ανάγκες και να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα πλήθος δανειακών και χρηματοδοτικών εργαλείων, πάντα με στόχο την ανάπτυξη μιας σχέσης ασφάλειας, υπευθυνότητας και εμπιστοσύνης.

Ασφαλείς, εύκολες και 100% online υπηρεσίες για ιδιώτες

Πέραν της «υπευθυνότητας» η λέξη που χαρακτηρίζει περισσότερο την ProCredit Bank είναι αναμφίβολα η «καινοτομία». Σε αυτό το πλαίσιο, η Τράπεζα προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τους προσωπικούς λογαριασμούς των καταναλωτών online, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε φυσικό κατάστημα. Για τους ιδιώτες, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι υπηρεσίες αποταμίευσης που προσφέρει η Τράπεζα και οι οποίες περιλαμβάνουν πρωτοποριακές επιλογές, όπως ο αποταμιευτικός λογαριασμός FlexSave που προσφέρει και προνομιακή απόδοση, αλλά και άμεση πρόσβαση στις καταθέσεις μας, χωρίς κόστος, οποιαδήποτε στιγμή το επιλέξουμε. Από την άλλη, αν προτιμήσουμε την «κλασική» επιλογή των προνομιακών καταθέσεων, μπορούμε να επωφεληθούμε από επιτόκιο έως 2%, χωρίς έξοδα διαχείρισης και με τη σιγουριά, ότι τα χρήματά μας είναι 100% ασφαλή. Ακόμη, η ProCredit Bank προσφέρει επενδυτικά και στεγαστικά δάνεια σε ιδιώτες, καθώς επίσης και το δάνειο EcoMobility που στόχο έχει την αντικατάσταση των αυτοκινήτων με καυστήρα εσωτερικής καύσης, με ηλεκτρικά μοντέλα.

Περιβάλλον σε πρώτο πλάνο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες της ProCredit Bank για την προστασία του πλανήτη. Η Τράπεζα έχει θέσει αυστηρές προδιαγραφές για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των δραστηριοτήτων της, αλλά και των δραστηριοτήτων των πελατών της και εργάζεται διαρκώς για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, των εργαζομένων και των συνεργατών της για την προστασία του περιβάλλοντος.
Εκτός από τα μέτρα που λαμβάνει για τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τις άμεσες δραστηριότητές της, η ProCredit Bank ενσωματώνει τη διαχείριση περιβαλλοντικού κινδύνου στον τομέα των δανειοδοτήσεων, χρησιμοποιώντας μια σειρά από περιβαλλοντικά κριτήρια. Επιπλέον, με την πάροδο των ετών η Τράπεζα έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους παρόχους χρηματοδότησης για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, αλλά και επενδύσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας περαιτέρω στην προστασία του πλανήτη από τις προκλήσεις του μέλλοντος.
Γνωρίστε την ProCredit Bank.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης