Επιχειρείν

www.perpatoura.com καλοκαιρινές βόλτες με το μωρό – 4 σημεία που πρέπει να προσέξετε

Η μέρα μεγαλώνει και ο υδράργυρος ανεβαίνει, τα μέτρα σιγά σιγά χαλαρώνουν και επιτέλους… ήρθε η ώρα για βόλτες, εκδρομές και εξορμήσεις. Στο www.perparoura.com σας συμβουλεύουμε πως αν διατηρείτε συνεχώς επιφυλάξεις, φόβους και η απομάκρυνσή σας από το σπίτι παίρνει αναβολές, τότε φροντίστε για αυτές τις 4 περιπτώσεις και νιώστε πιο ασφαλείς στη βόλτα με το μωρό σας

  1. Η αφυδάτωση

Φροντίστε να ενυδατώνετε το μωρό σας κατά τη διάρκεια της βόλτας τόσο με νερό, όσο και με χυμούς. Αυξήστε την ποσότητα των υγρών τις ημέρες που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, καθώς η απώλειά τους μέσω της εφίδρωσης είναι εντονότερη.

  1. Η έκθεση στον ήλιο

Δεν ξεκινάμε ποτέ για την βόλτα μας αν δεν έχουμε φορέσει καπέλο, γυαλιά (ανάλογα με την ηλικία του παιδιού) και το αγαπημένο μας αντηλιακό, 20′ λεπτά πριν. Ακόμα και αν κινούμαστε υπό σκιά, οι ακτίνες του ηλίου φθάνουν στα σώματά μας και μπορούν να προκαλέσουν τις γνωστές βλάβες, εκτός και αν έχουμε προνοήσει. Επίσης προτιμούμε ανοιχτόχρωμα, βαμβακερά ρούχα που απορροφούν λιγότερο την ηλιακή ακτινοβολία και δίνουν την αίσθηση ότι είναι πιο δροσερά.

  1. Η διατήρηση των τροφίμων

Ανάλογα με την χρονική διάρκεια της βόλτας ή της εκδρομής, ετοιμάστε τις αντίστοιχες προμήθειες φαγητού και προστατέψτε τις σε ένα φορητό ισοθερμικό τσαντάκι. Τα φρέσκα φρούτα αποτελούν πάντα μια υγιεινή επιλογή, μαζί με κάποιο σπιτικό σνακ (π.χ. τόστ, τυροπιτάκια). Αν δεν εφαρμόζεται ο μητρικός θηλασμός, τότε μπορείτε να μεταφέρετε δόσεις από το αγαπημένο σας γάλα σε σκόνη σε ειδικά δοχεία και να ετοιμάσετε το γάλα του παιδιού όπου και αν βρίσκεστε.

  1. Οι εναλλαγές στη θερμοκρασία

Επιλέξτε “ελαφρά” ρούχα για το μωρό σας και μη ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και ένα καλοκαιρινό ζακετάκι. Τις πιο ζεστές ημέρες, τοποθετήστε μια πετσέτα στο σημείο του καροτσιού που ακουμπά το κεφάλι του παιδιού – θα βοηθήσει στην απορρόφηση του ιδρώτα μειώνοντας τις πιθανότητες για ψύξη.

Διαβάστε επίσης