Παραπολιτικά

Ανασχηματισμός ενόψει. Αμετακίνητος ο Σκρέκας

Κερδίζει έδαφος ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης έναντι προσφυγής στις κάλπες.

Οι πληροφορίες του trikalavoice.gr συγκλίνουν σε δομικές αλλαγές στην Κυβέρνηση στις αρχές του φθινοπώρου, έτσι ώστε με αέρα ανανέωσης και με τα χρήματα που θα εισρεύσουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης η χώρα μας να μπει στη μετά covid-19 εποχή. Ο ανασχηματισμός δεν φαίνεται να αφορά τον Κώστα Σκρέκα ο οποίος ήταν ο βασικός πυλώνας των αλλαγών που έγιναν τον περασμένο Γενάρη, ενώ ήδη σε αυτούς τους 4 μήνες ως υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος έχει τρέξει με γρήγορους ρυθμούς ζητήματα που είχαν βαλτώσει επί πολλά χρόνια.

Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο της ομιλίας του Κ.Σκρέκα στη Βουλή παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Εντωμεταξύ τους άξονες πάνω στους οποίους θα δομηθεί το «πράσινο» ενεργειακό μέλλον της χώρας και θα καταρτιστεί το επικαιροποιημένο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) περιέγραψε ο Κώστας Σκρέκας μιλώντας την Τρίτη σε ειδική συνεδρίαση τριών Επιτροπών της Βουλής, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά και του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο Κ. Σκρέκας ενημέρωσε τους Έλληνες βουλευτές για την εθνική στρατηγική για την ενέργεια και το κλίμα, ώστε να καταπολεμηθούν τα αίτια της κλιματικής αλλαγής και να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Ο Τρικαλινός Υπουργός αναφέρθηκε στις «πράσινες» επενδύσεις που θα απαιτηθούν για να επιτευχθεί η ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση ΑΠΕ, η ανάπτυξη των μονάδων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας και η αναβάθμιση των δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρισμού.

Ο Κ. Σκρέκας σημείωσε επίσης ότι εντός του καλοκαιριού θα ανακοινωθούν τα νέα προγράμματα για την ενεργειακή αναβάθμιση σε κατοικίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με αλλαγή των κριτηρίων υπαγωγής προκειμένου οι πόροι να διοχετεύονται κατά προτεραιότητα στα κτίρια με μεγαλύτερη ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και στα νοικοκυριά με τις μεγαλύτερες ανάγκες, καθώς ένας από τους βασικούς στόχους του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζήτησε να υπάρξει μια ευρεία διακομματική συναίνεση, προκειμένου, όπως είπε, «όλοι μαζί να δρομολογήσουμε με στέρεα βήματα την πράσινη μετάβαση της χώρας μας σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία και σε μια αειφόρο και κοινωνικά δίκαιη και ισχυρή ανάπτυξη». Μια πορεία, που όπως υπογράμμισε ο Κ. Σκρέκας κλείνοντας την ομιλία του, «οφείλουμε να χαράξουμε για την ευημερία των συμπολιτών μας, την προστασία του περιβάλλοντος και για ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές».

 

Διαβάστε επίσης