Παραπολιτικά

Εκλογές σε 9 μήνες. Τι γίνεται με τα κόμματα στα Τρίκαλα

Το πολιτικό πλαίσιο ως τις εκλογές έθεσε,, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι τους επόμενους 9 μήνες, μέχρι δηλαδή την προσφυγή στις κάλπες, εκτός από τη συζήτηση και την έγκριση των νομοσχεδίων που αφορούν την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, το υπουργικό συμβούλιο να λειτουργεί και περισσότερο πολιτικά.

 

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι εκλογές-με απλή αναλογική-θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2023 και αρχές Ιουλίου οι δεύτερες, με ενισχυμένη αναλογική. Στα Τρίκαλα υποψήφιοι και κομματικά επιτελεία παραμένουν μοιραία σε μια μακρά προεκλογική περίοδο με στόχο υψηλά ποσοστά και… έδρες. Όπως έχει αποκαλύψει από καιρό το trikalavoice.gr οι βουλευτικές έδρες στα Τρίκαλα “κλείδωσαν” σε 4, παρά τη μείωση του πληθυσμού κατά την απογραφή. Αν επιβεβαιωθούν και οι νέες δημοσκοπήσεις που φέρνουν τη Ν.Δ. πρώτο κόμμα, παρά το σκάνδαλο των υποκλοπών, η κατανομή των εδρών στις πρώτες κάλπες, με απλή αναλογική, θα έχει ως εξής:

Ν.Δ. 2

ΣΥΡΙΖΑ 1

ΠΑΣΟΚ 1

… με προοπτική για τη Ν.Δ. τις 3 έδρες στην επαναληπτική εκλογή.

Όσον αφορά τα ψηφοδέλτια στη Ν.Δ. θα έχουμε Σκρέκα, Λιούτα, Παπακώστα, Βλαχογιάννη, Χατζηγάκη, Ξάνθη (… με ένα ερωτηματικό για Μιχαλάκη, ο οποίος δείχνει πάντως να μένει Περιφέρεια), στον ΣΥΡΙΖΑ Δριτσέλη, Σιμορέλη, Κοντοτόλη, Τσιάκαλο, Χάιδο, Χαρτοπούλου, στο ΠΑΣΟΚ Ηλιάδη, Οικονόμου, Κωστούλη, Μπλέτσα και πιθανόν Χαλβατζά, για το ΚΚΕ είναι πιθανόν να κατέλθει ο Καϊκης, ενώ στο ΜεΡΑ 25 ο Παπαθανασίου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης