Παραπολιτικά

Εκλογικός πυρετός στα Τρίκαλα. Αγωνίες για τις βουλευτικές έδρες

Υπό το βάρος του πρωτοφανούς σκανδάλου υποκλοπών που βαραίνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, μέσα στον Σεπτέμβριο δεν αποκλείεται πια καθόλου. Ίσα-ίσα που θεωρείται όλο και πιο πιθανό.

 

Η Βουλή ανοίγει τη Δευτέρα έπειτα από αίτημα Τσίπρα για ενημέρωση του Σώματος για τις υποκλοπές και είναι προφανές ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο πολιτικής έντασης. Μ’ αυτά τα δεδομένα στα κομματικά επιτελεία στα Τρίκαλα ετοιμάζονται ενώ και οι υποψήφιοι βουλευτές δε χαλάρωσαν καθόλου αυτές τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου.

Το 2019 η Ν.Δ. έλαβε στα Τρίκαλα ποσοστό-ρεκόρ 44.4% και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις χάνει τουλάχιστον 10%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε λάβει 29.54% στις τελευταίες εθνικές εκλογές φαίνεται να διατηρεί τα ποσοστά του. Σε διπλασιασμό των ποσοστών του ελπίζει το ΠΑΣΟΚ (σ.σ. είχε πάρει 9.71%) που διατηρεί βάσιμες ελπίδες να εκλέξει και στις δυο επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις βουλευτή για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr υπάρχουν και δεδομένες αγωνίες για τις βουλευτικές έδρες στα Τρίκαλα, οι οποίες παραμένουν οριστικά τέσσερις (4), πως θα κατανεμηθούν.

Το πιθανότερο είναι στην πρώτη εκλογή, με απλή αναλογική να εξασφαλίσει 2 η Ν.Δ. και από 1 ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Στη δεύτερη, με ενισχυμένη αναλογική και με λίστα, όλα είναι ανοιχτά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης