Παραπολιτικά

Καβγάς Νταούλα-Λώρεν (… ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝ.ΑΛ.) με φόντο… ψηφοφόρους!

Ένταση απ’ το… πουθενά επικρατεί τις τελευταίες μέρες μεταξύ των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ. στα Τρίκαλα.

 

Πρώτος άνοιξε τον “καβγά”  ο Σταύρος Νταούλας με κατηγορώντας τη Λώρεν Κασσοπούλου για απουσία από τη μαζική απεργιακή κινητοποίηση της περασμένης εβδομάδας.

“Μαζί με τη διοίκηση του Εργατικού κέντρου Τρικάλων και η κ. Κασοπούλου,  η οποία με την παρουσία της στην θλιβερή εκδήλωση των οκτώ ατόμων εξέθεσε το τοπικό ΚΙΝΑΛ” είπε χαρακτηριστικά “και με αυτήν την πολιτική της επιλογή, η κ. Κασσοπούλου  αυτοπροσδιορίζεται , οριοθετώντας τα πλαίσια που κινείται ο καθένας μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στήριζε και θα συνεχίσει σθεναρά να στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων και όχι τους  απόντες των εργατικών διεκδικήσεων”.

Η Λώρεν Κασσοπούλου σήκωσε το γάντι αμέσως στο ίδιο σκληρό ύφος: “…Είναι σύνηθες για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθενται στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής όταν δυσκολεύονται να απαντήσουν πολιτικά. Δεν ξεχνάμε τους προπηλακισμούς σε στελέχη μας ούτε τις απαξιωτικές τους εκφράσεις ούτε την προσπάθεια διαχωρισμού των στελεχών μας σε αρεστά και μη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ (τοπικός και κεντρικός) δοκίμασε για πολύ καιρό την λογική του διαίρει και βασίλευε. Αυτή η σπέκουλα εξάντλησε τη δυναμική της. Ας βρούνε πολιτικό αφήγημα, ας βρούνε απαντήσεις στα προβλήματα, ας βρούνε ακόμα και δικά τους συνθήματα κι ας πάψουν επιτέλους να πιθηκίζουν. Ας κάνουν επιτέλους αυτοκριτική για τις πολιτικές που άσκησαν επί 4,5 χρόνια κι ας ασχοληθούν με τα προβλήματα της κοινωνίας.
Η κ. Κασσοπούλου είναι γνωστή για τους αγώνες της, για την σταθερότητα της σε αρχές και αξίες και δεν την αγγίζουν οι επιθέσεις τους. Παραιτήθηκε από την θέση της Διευθύντριας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόλυση δέκα συναδέλφων της και απολύθηκε μαζί τους, όταν η τοπική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν στήριξαν τους απολυμένους, αλλά η κυβέρνηση τους διάλεξε την πλευρά του εργοδότη, στον αγώνα τους για διεκδίκηση δεδουλευμένων και αποζημιώσεων.
Δυστυχώς για σας κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ γνωριζόμαστε πολύ καλά σ΄ αυτό τον Νομό.
Όσο για την ταμπακιέρα ούτε λέξη. Τόσα χρόνια μέχρι προχθές ως ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχατε στις «θλιβερές εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου» με την ίδια Διοίκηση και με οκτώ και δέκα και είκοσι άτομα και καμαρώνατε μπροστά – μπροστά. Τώρα τί άλλαξε και συμμετέχετε στις εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ;
Προφανώς ο καθένας οριοθετείται στα πλαίσια που κινείται. Κι όταν αλλάζει πλεύση τόσο συχνά ανάλογα με το πού φυσάει ο άνεμος στο τέλος τον «παίρνει ο άνεμος»…”.

Διαβάστε επίσης