Παραπολιτικά

Καμπανάκι Μπουτίνα για “αετονύχηδες”

Για τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα ‘Ανάσα’ μίλησε σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μπουτίνας.

Ζήτησε δε απ’ όσους υποβάλλουν αίτηση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πέσουν σε παγίδες, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το πρόγραμμα ‘Ανάσα’ ξεκίνησε μετά από μια πρωτοβουλία που πήραμε οι φορείς του τουρισμού του Νομού Τρικάλων, και αμέσως ενόχλησα τον Περιφερειάρχη να βγάλουμε ένα πρόγραμμα για μια στήριξη σε μικρές επιχειρήσεις. Θα αξιολογηθούν οι υποβολές των επιχειρήσεων με βαθμολογία, πχ αυτοί που ήταν κλειστοί Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο ξεκινάνε με βαθμολογία 60 στα 100 και έχουν μια πιο πλεονεκτική θέση.

Τονίζω και συμβουλεύω επιχειρήσεις που έχουν βαθμολογία κάτω από 40, να μην κάνουν την υποβολή και πληρώσουν το ανάλογο έξοδο. Ενδέχεται να ξαναβγεί πάλι το πρόγραμμα τον Ιανουάριο, και να το πάρουν τότε. Επίσης, κυκλοφορούν και πολλοί υποτιθέμενοι λογιστές που ισχυρίζονται ότι έχουν την πρόσβαση να πάρουν έγκριση για το πρόγραμμα, και αλιεύουν έτσι πελάτες. Δεν ισχύει αυτό, το πρόγραμμα είναι με μόρια και βαθμολογία, και δεν μπορεί κανείς να επέμβει, είναι πολύ στάνταρ οι όροι.

Στην Καλαμπάκα υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία που αγγίζουν τη βαθμολογία του 100 στα 100, άρα είναι βέβαιο ότι θα το πάρουν.»

Διαβάστε επίσηςNEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο