Παραπολιτικά

“Κόντρα” Ξάφου-Νταούλα για τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr  (δείτε ΕΔΩ) για… ανατροπές στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.

Την επιθυμία του να διεκδικήσει τη θέση του γραμματέα της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ εκδήλωσε μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 το μέλος της νεοεκλεγείσας νομαρχιακής Θανάσης Ξάφος:

«Έχω εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, συγκεκριμένα με 50 σταυρούς. Είμαι ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα, κυρίως και για την προσέλευση των εκλεκτόρων, είναι πάρα πολύ θετικό αυτό.

Θα διεκδικήσω τη θέση του γραμματέα της νομαρχιακής. Θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω στην εντολή που έχει δώσει ο Αλέξης Τσίπρας για διεύρυνση του κόμματος και για προοδευτική συμμαχία σε όλα τα επίπεδα.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει μια λογική τάσεων στο κόμμα μας εδώ, όλοι οι εκλέκτορες ψηφίζουν κατά βούληση. 

Τις επόμενες ημέρες εγώ θα μοιράσω στα μέλη της νομαρχιακής ένα κείμενο για το πώς αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να είναι η λειτουργία της οργάνωσης. Το βασικό που θέλω να κάνω είναι αυτό που είπε ο πρόεδρος μας ο Αλέξης Τσίπρας, να εναρμονίσουμε την εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ με τον οργανωμένο ΣΥΡΙΖΑ. Να γίνει πιο ανοιχτό και πιο μαζικό το κόμμα. Η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν προέρχεται μόνο από το 3% της παλιάς αριστεράς, προέρχεται και από έναν δημοκρατικό κόσμο που ενδεχομένως στο παρελθόν να ψήφιζε ΠΑΣΟΚ. Αυτή τη στιγμή η βάση του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρα πολύ κόσμο με σοσιαλιστικές απόψεις, και με αυτούς έχουμε πορευτεί στο παρελθόν και μπορούμε πάλι να τους προσεγγίσουμε.»

Ο νυν γραμματέας της νομαρχιακής Σταύρος Νταούλας έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των μελών, όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Η νέα νομαρχιακή που αναδείχθηκε είναι ανανεωμένη κατά 60%, έχουμε πολλά νέα στελέχη και είναι σημαντικό. Έχουμε δύσκολο καθήκον μπροστά μας και συλλογικά θα προσπαθήσουμε να το φέρουμε εις πέρας.

Εγώ προσωπικά θα κουβεντιάσω με τους συντρόφους της νομαρχιακής, θα αξιολογήσω τις απόψεις τους και εάν κρίνουν ότι θα πρέπει να είμαι γραμματέας θα δηλώσω διαθεσιμότητα. Είμαι στέλεχος από το 1991 από το Συνασπισμό ακόμα, και δίνω τη μάχη από όποια θέση κρίνει το κόμμα. Την καρέκλα του γραμματέα ούτε την έφερα από το σπίτι μου, ούτε και θα την πάρω στο σπίτι μου.

Σε ότι με αφορά προσωπικά, εγώ αυτό που έκανα ήταν να δώσω χώρο σε νέους ανθρώπους να εκλεγούν και αυτοί, όχι να πάμε με λογική Τσαουσέσκου και να διεκδικήσουμε κάποιοι το απόλυτο της εκλογής μας. Το ότι κάποιοι συζητάνε μεταξύ τους και μπορεί να συνεργαστούνε είναι δικαίωμα τους. Ούτε κακό είναι να διεκδικεί κάποιος την εκλογή του στη θέση του γραμματέα.

Εγώ έχω μια ιστορία στον ΣΥΡΙΖΑ, με ξέρουν όλοι, και δεν θα κατεβάσω κανένα μανιφέστο. Αν εκτιμήσουν οι σύντροφοι μου ότι θα πρέπει να είμαι γραμματέας, θα είμαι διαθέσιμος γι αυτό.»

Διαβάστε επίσης