Παραπολιτικά

Ο Τρικαλινός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γρηγόρης Βάρρας, στη σύσκεψη για τη Βόρεια Εύβοια

(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Η τρίτη φάση ανασυγκρότησης και αναγέννησης της Βόρειας Εύβοιας αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του Σταύρου Μπένου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Στη σύσκεψη μεταξύ άλλων υπουργών και αυτοδιοικητικών παραγόντων συμμετείχε και ο Τρικαλινός Καθηγητής Γρηγόρης Βάρρας, ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος και έχει αναλάβει ένα ευαίσθητο κομμάτι στην όλη προσπάθεια ανασυγκρότησης των περιοχών που επλήγησαν.

Πρόκειται, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, για ένα «πολύ συγκεκριμένο και συγκροτημένο σχέδιο ολικής ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας», το οποίο «θα αποτελέσει το μοντέλο για έναν νέο τρόπο να αντιλαμβανόμαστε την ολιστική ανάπτυξη, χρησιμοποιώντας τον θεσμό των ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων έτσι, ώστε όλες οι πρωτοβουλίες τις οποίες αναλαμβάνουμε να αποτελούν μέρος ενός συγκεκριμένου σχεδίου το οποίο να μπορεί να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, και πρώτα και πάνω από όλα να δίνει ελπίδα στους ανθρώπους οι οποίοι δοκιμάστηκαν στη βόρεια Εύβοια ότι αξίζει να παραμένουν στον τόπο τους και ότι τα παιδιά τους θα έχουν ένα καλύτερο μέλλον από αυτούς».

Διαβάστε επίσης