Παραπολιτικά

Πατέρας: «Είναι ψεύτης απέναντί μου ο πρωθυπουργός» (ηχητικό)

Για όλους και για όλα μίλησε στη Λέσχη 97,6 το πρωί της Πέμπτης ο ορισθείς, αλλά παραιτηθείς, διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Ο Κώστας Πατέρας υπήρξε λάβρος για Τρικαλινούς «στελέχη της Ν.Δ., αλλά και άλλους παράγοντες που ξεκίνησαν έναν αθέμιτο πόλεμο απέναντί μου».

«Ήταν άτιμο αυτό που κάνανε οι τρικαλινοί» συνέχισε βάζοντας στο κάδρο και τους πιο στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη (Νέζη και Δημητριάδη) «καθώς ξεκίνησαν να πιέζουν το Μαξίμου και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης και Γρηγόρης Δημητριάδης πήραν την απόφαση να δεχθούν την παραίτηση μου ώστε να μην αναγκαστεί σε παραίτηση ο Υπουργός Υγείας και σπιλωθεί το όνομα του πρωθυπουργού»!!!

Μιλώντας στην εκπομπή της Ευαγγελίας Σωτηρίου και απαντώντας και στις ερωτήσεις του Βασίλη Αλεξίου (εκ μέρους του trikalavoice.gr) ο Κώστας Πατέρας επανέλαβε τα περί ηλικιακού ρατσισμού της Ν.Δ. και αν και αρχικά προσπάθησε να μην εκθέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξέσπασε (σ.σ. μάλιστα εδάκρυσεν) λέγοντας πως «ο πρωθυπουργός υπήρξε ψεύτης απέναντί μου», αποκαλύπτοντας ότι στη συζήτηση που έκαναν προ ενάμισι έτους στο γραφείο του, όταν και εκλήθη να συμβάλει στην προσπάθεια να επιστρέψει η Ν.Δ. στην εξουσία υπήρξε και τρίτο πρόσωπο παρών το οποίο μπορεί να βεβαιώσει όσα ειπώθηκαν με «κλειστές πόρτες». Ακούστε το χαρακτηριστικό ηχητικό απόσπασμα:

«Με τον ορισμό μου ως Διοικητής Νοσοκομείου, το μόνο που ήθελα ήταν να δείξω σε όλους αυτούς που με κυνηγούσανε τόσα χρόνια τι έχασε ο Νομός που δεν με αξιοποιούσε» συνέχισε ο Κώστας Πατέρας «με τη σιγουριά του βιογραφικού μου σημειώματος ζήτησα από τον σημερινό πρωθυπουργό να με αξιοποιήσει στη θέση αυτή του Διοικητή. Δεν περίμενα ότι θα υπάρχει τόσο μεγάλη αντίδραση, ειδικά από στελέχη της ΝΔ των Τρικάλων. Δέχθηκα πολλή λάσπη, μόνο άθεο δεν με είπανε από μια ομάδα, τα λεγόμενα τρωκτικά της ΝΔ, που περιμένουν να πάρουν κάποιες θέσεις, και μερικοί απ’ αυτούς κάνανε και αίτηση για τη θέση Διοικητή. Εφαρμόστηκε ένας ηλικιακός ρατσισμός σε εμένα, από κάποια ΜΜΕ, επηρεάστηκε το Μέγαρο Μαξίμου και φοβηθήκανε ότι θα αποβεί εις βάρος του πρωθυπουργού. Με αποκάλεσαν πολιτικό γυρολόγο, ενώ όταν η ΝΔ με ζήτησε και με πήρε ξανά στους κόλπους της το Μάιο του 2018 δεν αντέδρασε κανένας. Τότε θέλαν όμως τις ψήφους που θα έφερνα, και κανείς δεν έλεγε τίποτα».

Ο Κώστας Πατέρας αποκάλυψε ότι «παρόλες τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, δεν μου ζήτησε κανείς την παραίτηση μου. Ούτε από το γραφείο του Κικίλια, ούτε από το Μαξίμου. Δεν με παραίτησε κανείς, εγώ παραιτήθηκα από προσωπική μου απόφαση γιατί έχω αξιοπρέπεια. Με το γραφείο του Υπουργού Υγείας επικοινώνησα πρώτος εγώ για να το ανακοινώσω. Στον πρωθυπουργό έστειλα μήνυμα στο κινητό του, ότι αυτό που έγινε ήταν μεγάλη αδικία. Δεν μου απάντησε ποτέ…

Μετά τη συνέντευξη μου στον ΣΚΑΪ με καλέσανε από του Μαξίμου και μου ζητήσανε να μην βγω και σε άλλα κανάλια. Όταν μου φέρονται με τον τρόπο αυτό, δεν είχα πλέον την επιλογή παρά να πω την αλήθεια. Αν δεν έκανα, να μην με βάζανε».

Διαβάστε επίσης