Παραπολιτικά

Στη ΔΕΘ ο Χάιδος. Τετ α τετ με Τσίπρα…

Ένα από τα νέα και βασικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που βρέθηκαν στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο ήταν ο Γιάννης Χάιδος.

 

Ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας και εν δυνάμει δε υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, είχε σειρά επαφών με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ουσιαστικές συζητήσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει αυτό, για άνοιγμα στην κοινωνία και στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

Μάλιστα ο νεαρός Τρικαλινός φαρμακοποιός είχε τετ α τετ και με τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το βράδυ του Σαββάτου και αμέσως μετά την ομιλία του τελευταίου στη ΔΕΘ. Συμφώνησαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα προβάλει πιο ώριμος και με νέα πρόταση διακυβέρνησης ως η μοναδική εναλλακτική λύση απέναντι στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία  διαχειρίζεται με σοβαρά λάθη τις τύχες της χώρας τη τελευταία 2ετία οδηγώντας στη φτωχοποίηση μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Η πολιτική της κυβέρνησης που διευρύνει ραγδαία τις κοινωνικές ανισότητες. Χρειάζεται επιστροφή της πολιτικής και τολμηρές αποφάσεις, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το βήμα της ΔΕΘ και σημείωσε: «Η πατρίδα έχει ανάγκη από μία νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή, μία νέα αρχή για το κράτος και την διακυβέρνηση και για την οικονομία και το παραγωγικό μοντέλο».

«Απαιτείται μία ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση που θα κλείσει τις πληγές που άνοιξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη» πρόσθεσε.

«Κάποιοι γεννήθηκαν πορφυρογέννητοι και δεν προσπάθησαν ποτέ. Η Ελλάδα δεν χτίστηκε από αυτούς που ακόμη και τώρα βγάζουν τα λεφτά τους σε offshore για να μην φορολογούνται. Η Ελλάδα φτιάχτηκε από τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «εξαπάτησε τη μεσαία τάξη» και εξήγησε: «Η μεσαία τάξη δεν είναι οι συνδαιτυμόνες του κ. Μητσοτάκη. Οι λιγότεροι φόροι έγιναν λιγότερα χρήματα. Οι καλύτερες δουλειές έγιναν κακοπληρωμένες δουλειές, η ασφάλεια έγινε γενικευμένη ανασφάλεια».

Ο Αλ. Τσίπρας συνέχισε ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά για τον κομματικό του στρατό… Το επιτελικό κράτος διπλασίασε τους μετακλητούς υπαλλήλους. Ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά μόνος σαν άλλος καίσαρας και επιστρατεύοντας τον αυταρχισμό και το δόγμα του νόμου και της τάξης. Ο κ. Μητσοτάκης δεν κυβερνά για την πλειοψηφία των Ελλήνων, ούτε για εκείνους που τον εξέλεξαν αλλά για μία ελίτ λίγων και ισχυρών που τρέφεται από το δημόσιο χρήμα που επιβάλλει ρύθμιση για τα ιδιοτελή της συμφέροντα. Κάθε μέρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης κάνει δυσκολότερη τη ζωή των Ελλήνων» ανέφερε και τόνισε: «Ο μόνος άνεμος που θα φυσά όλο και πιο δυνατά είναι της κοινωνικής οργής και της αποδοκιμασίας».

«Χρειάζεται ένα νέο κράτος που δεν θα χειραγωγείται από τις ελίτ, θα είναι δίκαιο στον πυρήνα του και θα είναι μακριά από την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και την διαφθορά» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεσμεύτηκε ότι «η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει δεν θα είναι κυβέρνηση ενός κόμματος» .

Διαβάστε επίσης