Παραπολιτικά

Στη θυελλώδη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας ο Λιούτας

Επίθεση σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι διακινούν απόρρητες και ευαίσθητες πληροφορίες για την διάταξη κρίσιμων οπλικών συστημάτων στα νησιά του Αιγαίου, εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κάνοντας λόγο για «ελβετικό τυρί» είτε από τα επιτελεία είτε από τις στρατιωτικές μονάδες.

 

Κατά την δευτερολογία του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την ενημέρωση της αποστολής αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως θα εγείρει θέμα στους αρχηγούς των επιτελείων καθώς όπως είπε το σύστημα πληροφοριών μοιάζει με «ελβετικό τυρί».

Στη θυελλώδη συνεδρίαση συμμετείχε και ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Θανάσης Λιούτας.

Ο Θανάσης Λιούτας, μέλος της Επιτροπής Άμυνας, εδώ και τρία σχεδόν χρόνια, από τις εκλογές του 2019 και έπειτα, πάντοτε τονίζει τον κρίσιμο και μεγάλο ρόλο της Επιτροπής, καθώς και το γεγονός ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας πάντοτε προσέρχονται στην Επιτροπή, ενώπιον των μελών – βουλευτών, για την αναλυτική και διεξοδική ενημέρωση και συζήτηση με όλους τους βουλευτές.

 

Η συνεδρίαση της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων και σύσσωμο το σώμα συμμετείχε με φυσική παρουσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τρικαλινός Βουλευτής, κάθε φορά, από το βήμα της Επιτροπής και της Ολομέλειας, καθώς και μέσα από όλες του τις δημόσιες τοποθετήσεις, υπογραμμίζει το μείζον έργο της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και πάνω στα ζητήματα της Εξωτερικής Πολιτικής. «Πρόκειται για μείζον έργο», αναφέρει ο κ. Λιούτας, «το οποίο αντανακλάται, μέσα από τη διπλωματική μας πολιτική, μέσα από το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα και μέσα από το εξαιρετικά σημαντικό δίκτυο συμμαχιών, το οποίο έχει υφάνει η χώρα μας, επί ημερών Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόκειται για ένα τρίπτυχο πολιτικής στόχευσης, το οποίο προσδίδει τα μέγιστα στην άμυνα της πατρίδας μ

 

Διαβάστε επίσης