Παραπολιτικά

Στο Συμβούλιο της ΑΑΔΕ ο Κρητικός. Εγκρίθηκε από την Επιτροπή της Βουλής

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, οι πέντε προτεινόμενοι από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για τον διορισμό τους στις θέσεις των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Μεταξύ αυτών είναι και ο Τρικαλινός οικονομολόγος, υποδιοικητής του ΕΦΚΑ μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, Λευτέρης Κρητικός.

 

 

Υπέρ της υποψηφιότητας των πέντε νέων μελών της ΑΑΔΕ τάχθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης. Από την πλευρά των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών» ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν, διευκρινίζοντας ότι η ψήφος τους δεν έχει σχέση με τα πρόσωπα αλλά με την διαφωνία τους στο θεσμό τον οποίον επέβαλαν και ελέγχουν οι δανειστές της χώρας.

Όλα τα προτεινόμενα μέλη για τη στελέχωση της ΑΑΔΕ, διαβεβαίωσαν ότι με συνέπεια θα υπηρετήσουν τον σημαντικό αυτό θεσμό, όπως είπαν, που έχει στόχο να υπηρετεί ορθά, αποτελεσματικά και με διαφάνεια το κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα.

Εκτός του “δικού μας” Λευτέρη Κρητικού τα νέα μέλη της ΑΑΔΕ είναι: Αιμίλιος Γαλαριώτης, Κωνσταντίνος Ελευθερίου, Χρήστος Κωτσόγιαννης και Νικόλαος Μυλωνάς.

Διαβάστε επίσης