Παραπολιτικά

Συνεδρίασε η Επιτροπή ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ. Τι γίνεται στα Τρίκαλα

Χθες το απόγευμα συνεδρίασε η Επιτροπή Ψηφοδελτίων με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος και ενημερώθηκε για το αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής που εκδηλώνεται.

 

Στη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων τα κάτωθι:
-Η πλατφόρμα υποψηφιοτήτων θα είναι ανοικτή ως τις 8 Μαΐου και με βάση αυτές θα διαμορφωθεί το Μητρώο υποψηφιοτήτων και θα ακολουθήσει η συζήτηση στις νομαρχιακές επιτροπές, που θα εκλεγούν.
-Συντάχθηκε ο εσωτερικός κανονισμός και το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας της Επιτροπής.
– Η Επιτροπή θα είναι σε συνεχή συνεδρίαση και υιοθετήθηκαν οι κανόνες και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων όπως αυτά ορίστηκαν στη συνεδρίαση της ΚΠΕ.
Η Επιτροπή Ψηφοδελτίων στοχεύει να έχει έτοιμη την εισήγηση της προς τον Πρόεδρο και την ΚΠΕ εντός του Ιουνίου.
Η Επιτροπή επίσης επισημαίνει ότι ως τότε δεν υπάρχει καμία έγκριση υποψηφιότητας ή απόδοση χρίσματος σε κανέναν. Σκοπός είναι η διαμόρφωση ισχυρών ψηφοδελτίων ανά την επικράτεια με γνώμονα το ήθος, την πολιτική επάρκεια και την κοινωνική αποδοχή, χαρακτηριστικά γνωρίσματα που περιέγραψε επακριβώς ο κ. Ανδρουλάκης κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής.
Τι γίνεται στα Τρίκαλα
Στα Τρίκαλα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr τα δεδομένα έχουν ως εξής με τους υποψήφιους βουλευτές: Γιώργος Ηλιάδης, Φωτεινή Αναστασίου και Γιώργος Οικονόμου, που επανακάμπτει. Αίτηση υποψηφιότητας, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει καταθέσει επίσης ένα νεαρό στέλεχος (εκτός Ανδρουλακικού μπλοκ) και υπάρχει έντονη συζήτηση για δυο γνωστούς γιατρούς της πόλης και μια γυναίκα που προέρχεται από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου που ήταν πρώτος σε ψήφους με το ΚΙΝ.ΑΛ. στα Τρίκαλα το 2019 δεν δείχνει ιδιαίτερα “ζεστός” με τα σημερινά δεδομένα.

Διαβάστε επίσης