Παραπολιτικά

Χάνουν τις έδρες τους περιφερειακοί σύμβουλοι των Τρικάλων

Οι αλλαγές στον εκλογικό Νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση δημιουργούν νέα δεδομένα και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οι έδρες των περιφερειακών συμβούλων μειώνονται στο σύνολο της Περιφέρειας, ενώ από τα Τρίκαλα χάνονται από 2 έως 3 έδρες! Από την Π.Ε. Τρικάλων δηλαδή θα εκλεγούν, αναλόγως των ποσοστών που θα πάρουν κιόλας οι συνδυασμοί 6 ή το πολύ 7 περιφερειακοί σύμβουλοι απ’ όλες τις παρατάξεις, έναντι 9 που είναι σήμερα (5 του Αγοραστού, 3 του Τσιλιμίγκα, 1 της “Λαϊκής Συσπείρωσης”).

Σύμφωνα με αναγωγές που επιχειρεί το trikalavoice.gr η παράταξη Αγοραστού που έπιασε το 2019 το… ιλιγγιώδες 59% ακόμη και στα ίδια επίπεδα να φτάσει θα εκλέξει 4 έναντι 5 σήμερα περιφερειακών συμβούλων. Γίνεται αντιληπτό ότι αν τα ποσοστά πέσουν αρκετά, ακόμη και περί του επίσης μεγάλου 50% είναι δυνατόν να χαθεί κι άλλη έδρα. Το ίδιο ισχύει και για την αντιπολίτευση που χάνει τουλάχιστον 1-2 έδρες.

Σημειώνεται ότι και με τον νέο εκλογικό Νόμο δεν υπάρχει επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις Π.Ε. και εκλέγονται όλοι με σταυρό, όπως και ο Χρήστος Μιχαλάκης το 2019.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

Περιηγηθείτε στο νέο site της πόλης, το trikalaeikones.gr και μοιραστείτε μαζί μας τις εμπειρίες σας.

Διαβάστε επίσης