Παραπολιτικά

Χαμός στη Βουλή με Πολάκη. Μπροστά στη φασαρία ο Λιούτας (φώτο)

«Χαμός» επικράτησε στη Βουλή το απόγευμα της Δευτέρας ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Χαράλαμπο Αθανασίου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, για τον Αναπτυξιακό Νόμο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε να αναφέρεται στο θέμα της Novartis υλοποιώντας την «υπόσχεση» που έδωσε εχθές στο εντευκτήριο της Βουλής στον Άδωνι Γεωργιάδη.

 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αντιδράσει ο προεδρεύων της Βουλής και να τον καλέσει να επιστρέψει στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν υπάκουσε, με αποτέλεσμα ο κ. Αθανασίου να του αφαιρέσει τον λόγο. Μάλιστα, στη συνέχεια διέκοψε και τη συνεδρίαση, θέτοντας θέμα για μομφή κατά του βουλευτή και ζητώντας από τον πρόεδρο του Σώματος να λάβει την τελική απόφαση. «Δεν συμμορφώνεστε; Σας ανακάλεσα στην τάξη. Σας ανακαλώ τον λόγο. Δεν γίνονται αυτά. Σας στέρησα τον λόγο. Κλείστε το μικρόφωνο, διακόπτεται η συνεδρίαση για πέντε λεπτά. Να κληθεί ο πρόεδρος για να υποβάλει μομφή κατά συναδέλφου εάν το κρίνει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου.

Παρών στο επεισόδιο και ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Σάκης Λιούτας ο οποίος μαζί με συναδέλφους του στήριξαν τον προεδρεύοντα. Ωστόσο υπήρξε ο ίδιος “θύμα” της διακοπής της συνεδρίασης καθώς βάσει καταλόγου ήταν ο… αμέσως επόμενος ομιλητής, μετά τον Πολάκη, για τον Αναπτυξιακό Νόμο. Θα μιλήσει τελικά κατά τη σειρά του το πρωί της Τρίτης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης