Παραπολιτικά

10 περιφερειακούς συμβούλους χάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ανατροπές και στην Περιφέρεια φέρνει ο νέος εκλογικός Νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα και όπως καταγράφει το trikalavoice.gr πλέον σε επίπεδο Θεσσαλίας θα εκλέγονται 41 περιφερειακοί σύμβουλοι έναντι 51 που εκλέγονταν μέχρι το 2019 και είναι εν ενεργεία σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι χάνονται θέσεις συμβούλων σε όλους τις Περιφερειακές Ενότητες. Και στα Τρίκαλα τα πράγματα δυσκολεύουν  πολύ καθώς ο συνδυασμός που θα κερδίζει με 43% θα εκλέγει το πολύ 3 ή στην καλύτερη 4 συμβούλους (από 5 που έχει σήμερα η παράταξη Αγοραστού).

Σημειώνεται ότι όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι θα εκλέγονται με σταυρό και δεν θα υπάρχει επικεφαλής υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης.

Και εδώ η υποβολή των υποψηφιοτήτων γίνεται μόνο μέσω συνδυασμών και με δήλωση που υποβάλλεται στην ηλεκτρονική πύλη gov.gr, κατ’ επιλογή του υποψηφίου με το πατρώνυμο ή το μητρώνυμό του. Τίθεται ως καταληκτική ημερομηνία η 31η Αυγούστου του έτους των εκλογών, για την κατάρτιση και δήλωση των συνδυασμών, και η 10η Σεπτεμβρίου για την ανακήρυξη αυτών από το αρμόδιο δικαστήριο, ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος των εκλογικών δαπανών και οι υποψήφιοι να είναι εγκαίρως γνωστοί στο εκλογικό σώμα.

Διαβάστε επίσης