Παραπολιτικά Ροή

20 πράγματα που μάθαμε σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Αλλαγή σελίδας και νέα δεδομένα στους Δήμους του ν. Τρικάλων, στη περίφημη Νομαρχία και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έφεραν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών που ολοκληρώθηκαν με τον β΄ γύρο στις περιφερειακές την Κυριακή.

 

Το trikalavoice.gr επιχειρεί μια πρώτη αποτίμηση για σταχυολογεί πράγματα που μάθαμε από αυτή τη μακρά και δύσκολη εκλογική μάχη:

 1. Δεν υπάρχουν «άχαστοι», όλοι μπορούν να χάσουν και ειδικά αν δεν έχουν στέρεες βάσεις στην κοινωνία, αλλά αρκούνται σε μηχανισμούς και σε «πιόνια στη σκακιέρα».
 2. Υπάρχουν πάντα απροσδόκητα γεγονότα, το περίφημο «θεώρημα της πεταλούδας», ικανά να γκρεμίσουν τα πάντα.
 3. Έπειτα από τρεις συνεχόμενες εκλογικές νίκες (2010, 2014, 2019) ο Κώστας Αγοραστός ηττήθηκε στις περιφερειακές εκλογές της Θεσσαλίας.
 4. Ο Δημήτρης Κουρέτας εκλέχτηκε περιφερειάρχης Θεσσαλίας με την Τρίτη προσπάθεια. Το 2010 είχε λάβει 2.72% και το 2019 έλαβε 5.42%.
 5. Έχασε μετά από 21 ολόκληρα χρόνια, 8 εκ των οποίων ως αντινομάρχης και 13 ως αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων και αναπληρωτής περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο Χρήστος Μιχαλάκης.
 6. Για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια (2009) πρασίνισε ο ν. Τρικάλων.
 7. Δικαιώθηκαν οι κόποι και οι αγώνες της Χρύσας Ντιντή, η οποία εκλέχτηκε 1η από τον συνδυασμό Κουρέτα στα Τρίκαλα και προορίζεται για αντιπεριφερειάρχης.
 8. Ο Νίκος Σακκάς έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό που έλαβε ποτέ υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων (60.74%).
 9. Ο Κώστας Μαράβας επιβεβαίωσε ότι οι πολίτες θέλουν πάνω απ’ όλα «τον άνθρωπο» και εκλέχτηκε για 5η φορά δήμαρχος (δυο Πιαλείων και τρεις Πύλης).
 10. Ο Λευτέρης Αβραμόπουλος έγινε ο νεότερος δήμαρχος που εκλέγεται στον ν. Τρικάλων.
 11. Ο Μπαγιώτης στη Φαρκαδόνα ηττήθηκε καίτοι θεωρούνταν φαβορί για τη νίκη.
 12. Ο Σπύρος Αγναντής έδειξε στις πλημμύρες χαρακτήρα, στάθηκε δίπλα σε όλους τους δημότες της Φαρκαδόνας και εκλέχτηκε δήμαρχος πανηγυρικά.
 13. Ανανεωμένο σε ποσοστό σχεδόν 40% το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων.
 14. Επανεκλέχτηκε για 8η φορά περιφερειακός σύμβουλος (έχει κάνει και νομαρχιακός) ο Ντίνος Μπάρδας και για 7η ο Θανάσης Τσιάρας.
 15. Ο Θωμάς Μερτσιώτης (ΤΟΜ 2) είναι ο νεαρότερος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τρικκαίων.
 16. Ο Γιώργος Ηλιάδης παραμένει μαχητής και έλαβε 22% στο Δήμο Τρικκαίων με συνδυασμό που έστησε μέσα σε 15 μέρες. Έχει προοπτική.
 17. Τις 3.000 ψήφους άγγιξαν τρεις υποψήφιοι του Σακκά (Ζιώγας, Ρόμπος, Καταβούτας).
 18. Ενισχυμένη η γυναικεία παρουσία στο νέο Δ.Σ. Τρικκαίων με τις Δήμητρα Νάτσινα, Βίβιαν Τέγου-Καρακούση,Ζωή Παπαναστασίου  Λώρεν Κασσοπούλου και Βάσω Γκουγκουστάμου να εισέρχονται σε αυτό και να συναντούν τις επανεκλεγμένες Σοφία Αλεστά, Γεωργία Κοτρώνη, Έφη Λεβέντη, Ελένη Πούλιου και Βούλα Βότσιου.
 19. Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων ο Αντώνης Τζερεμές καταλαμβάνοντας την 17η και τελευταία εκλόγιμη θέση στον συνδυασμό του Σακκά. Ήταν 1ος επιλαχών και το 2019 και το 2014!
 20. Οξύμωρο. Δεν εκλέχτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μπουτίνας, εκλέχτηκε όμως δημοτική σύμβουλος Μετεώρων η σύζυγός του Κατερίνα Αποδιάκου.

 

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης