Παραπολιτικά

25 Σεπτεμβρίου εκλογές. Τι γίνεται στα Τρίκαλα

Μέχρι πρότινος ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωνε τους πάντες ότι είναι «θεσμικός» και γι’ αυτό οι εκλογές θα γίνουν «στο τέλος της τετραετίας». Όμως, η «διαβεβαίωση» αυτή ήταν προσχηματική. Διότι πρώτος ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι, αν δεν ανακύψει εθνική κρίση, θα κάνει τις εκλογές το φθινόπωρο του 2022 και όχι την άνοιξη του 2023.

 

Για έναν πολύ απλό λόγο: ο χειμώνας που έρχεται προμηνύεται εφιαλτικός και η κυβέρνησή του δεν μπορεί να τον βγάλει χωρίς να υποστεί μεγάλες, ίσως και ανεπανόρθωτες, βλάβες. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr οι εκλογές έχουν “κλειδώσει” για τις 25 Σεπτεμβρίου, με λίγες πιθανότητες για 2 ή 9 Οκτωβρίου, ή σε ακραίο σενάριο ακόμη και πιο νωρίς 18 Σεπτεμβρίου. Αναμένεται να προκηρυχτούν τέλος Αυγούστου καθώς ο Συνταγματικός χρόνος που προβλέπεται είναι τουλάχιστον 26 μέρες νωρίτερα.

Στα Τρίκαλα ήδη τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα με τα ψηφοδέλτια σχεδόν έτοιμα, τόσο η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Ήδη μάλιστα οι υποψήφιοι ή… εν δυνάμει υποψήφιοι κάνουν καθημερινά περιοδείες σε χωριά της περιοχής μας προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Ετικέτες

Διαβάστε επίσης