Παραπολιτικά

Colpo grosso Αγοραστού-Μιχαλάκη για να… ξαναπάρουν την ΕΝ.ΠΕ.

Παιχνίδια εξουσίας σε κεντρικό επίπεδο για την Ένωση Περιφερειών.

Ο Κώστας Αγοραστός κατάφερε κατά τη διάρκεια της 5ετούς θητείας του στην ηγεσία της Ένωσης να της προσδώσει αίγλη και να την καταστήσει ισότιμο συνομιλητή των κυβερνήσεων. Αντιστάθηκε στα δύσκολα (σχέδιο Κλεισθένης) και έθεσε συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις προκειμένου οι Περιφέρειες να αποκτήσουν πραγματικά αυτόνομη εξουσία. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έρχεται να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της ΕΝ.ΠΕ. αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα αυτή τη φορά, καθώς φέρεται έτοιμος να τη διεκδικήσει και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής, της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας Γιώργος Πατούλης.

Ωστόσο το… σχέδιο Αγοραστού-Μιχαλάκη, καθώς ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων είναι εκ των παλαιοτέρων αυτοδιοικητικών και διατηρεί ισχυρές φιλίες στο εκλεκτορικό σώμα, προχωράει συντονισμένα.

Οι πληροφορίες του trikalavoice.gr  αναφέρουν ότι ήδη έχουν εξασφαλίσει (ως δίδυμο) τη στήριξη ισχυρών περιφερειαρχών και εκλεκτόρων. Μεταξύ αυτών στυλοβάτης της προσπάθειας εμφανίζεται ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Ένας δεύτερος «παίκτης» είναι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος καίτοι αρχικά φέρονταν και ο ίδιος ως ενδιαφερόμενος για πρόεδρος, τελικά οι πληροφορίες τον θέλουν να στηρίζει Αγοραστό.

Ο τελευταίος εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος και προχωράει με… σύστημα (όπως πάντα) για την επίτευξη του στόχου.

Διαβάστε επίσηςNEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο