Παραπολιτικά

Mea Culpa: «Λάθος μου ο Παρθένης ως διοικητής του Νοσοκομείου» (ηχητικό)

Αποκαλυπτική συνέντευξη του Σάκη Παπαδόπουλου.

Συγκεκριμένα μιλώντας στη Λέσχη 97,6 ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον τέως διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρη Παρθένη τον οποίο στήριξε μέχρι τέλους και παρά τις ενστάσεις των άλλων δυο βουλευτών (τότε) Παναγιώτας Δριτσέλη και Χρήστου Σιμορέλη, αλλά και μελών της Νομαρχιακής του κόμματος. Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως ο Παρθένης τον απείλησε προκειμένου να τον μεταθέσει από την Αθήνα ως γιατρό και ο ίδιος παρόλα αυτά μίλησε στον νυν υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη. Ακούστε χαρακτηριστικό απόσπασμα της εκπομπής:

« Η εικόνα που έχω ως τώρα από τον διοικητή κ. Γρηγορίου είναι άριστη, δεν έχω ακούσει κακή κουβέντα από κανέναν και συνεργάζεται άψογα με όλους μας. Αντιθέτως, ο πρώην διοικητής κ. Παρθένης, που εμείς από το ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήσαμε, δεν είχε καμία συνεργασία για μεγάλο διάστημα με τους άλλους 2 βουλευτές τον κ. Σιμορέλη και την κα. Δριτσέλη. Αναγνωρίζω με αυτογνωσία το λάθος μου να στηρίξω τον κ. Παρθένη, γιατί θεωρούσα ότι με το έργο το οποίο κάνει θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε τον εκρηκτικό του χαρακτήρα. Για να είμαι δίκαιος του αναγνωρίζω ότι επέμενε να ενισχύσει τη ΜΕΘ, και ήρθε τότε σε σύγκρουση με τη διευθύνουσα της μονάδας. Με τα αντικειμενικά προσόντα που είχε εκείνη την εποχή, έπρεπε να τον επιλέξουμε. Μετά όμως γνωρίζεις τον χαρακτήρα κάποιου ανθρώπου.

 

Με τον κ. Παρθένη δεν μιλάω αυτή τη στιγμή, από τότε που με απείλησε ότι ‘αν δεν τον φέρω στα Τρίκαλα θα δω τι θα πάθω’. Προεκλογικά τον περασμένο Μάιο δεν γινόταν να γίνει καμία μετακίνηση, γιατί θα είχε θεωρηθεί ρουσφέτι. Παρόλο που δεν έχουμε πλέον καμία σχέση εγώ συζήτησα με Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη για μετακίνηση του και αξιοποίηση του  στο Νοσοκομείο Λάρισας. Θα ήταν δίκαιη μια τέτοια μετακίνηση γιατί έχει κατάλληλο βιογραφικό, αλλά δεν μπορεί να τιθασεύσει τον εκρηκτικό του χαρακτήρα». 

 

Διαβάστε επίσηςNEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο