Τοπικά

Άμεσες πρωτοβουλίες για το κόστος της ενέργειας στις επιχειρήσεις ζητά το Επιμελητήριο Τρικάλων

Με επιστολή του προς τον υπουργό Ενέργειας Κ. Σκρέκα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Β. Γιαγιάκο προτείνει σειρά ενεργειών ώστε να πέσει το δυσβάσταχτο κόστος των επιχειρήσεων.

 

Αναλυτικά:

Κύριε Υπουργέ,

Το ενεργειακό κόστος αποτελεί μείζον ζήτημα για τις επιχειρήσεις του Νομού μας. Επιχειρήσεις της περιοχής,  απευθύνθηκαν στο Επιμελητήριό μας προκειμένου να σας διαβιβάσουμε, βάσει του θεσμικού μας ρόλου, ως επίσημου συμβουλευτικού φορέα του κράτους για την επιχειρηματικότητα, τα προβλήματά τους που προέκυψαν από την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους που πλέον καθιστά επιχειρήσεις μέχρι πρότινος  παραγωγικές και υγιείς, μη βιώσιμες.

Η επιβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής που μετέτρεψε μονομερώς τη σταθερή μονάδα χρέωσης σε κυμαινόμενη, ο μη κατανοητός τρόπος υπολογισμού της ρήτρας και η ελλιπής ενημέρωση των επιχειρηματιών για την αναπροσαρμογή της τιμής, καθιστά την επιβολή της άδικη και επιζήμια.

Όπως προκύπτει από τα αιτήματα των επιχειρηματιών του Νομού Τρικάλων, απαίτησή τους αλλά και απαίτηση του συνόλου της επιχειρηματικής κοινότητας του τόπου που ασφυκτιά και αδυνατεί να αντιμετωπίσει τη νέα δυσχερή πραγματικότητα στην ενέργεια, είναι άμεσα να ενεργοποιηθούν λύσεις που θα απαντούν αποφασιστικά στο πρόβλημα ομαλοποιώντας την αγορά ενέργειας.

Δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης για την επιχειρηματικότητα δεν υπάρχουν περιθώρια για καμία καθυστέρηση, οπότε με αγωνία αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση,

Βασίλης Γιαγιάκος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης