Ροή Τοπικά

Άμεση οικονομική στήριξη των ξενοδόχων των Τρικάλων ζητά ο Χατζηγάκης

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών από τον Μικέλη Χατζηγάκη, προκειμένου να στηριχθεί ο κλάδος που πλήττεται καίρια από τη μη διεξαγωγή του φετινού “Μύλου των Ξωτικών”.

Αναλυτικά ο ίδιος σε δήλωσή του επισημαίνει:
“Λαμβάνω πολλά μηνύματα από φίλους και γνωστούς που έχουν Ξενοδοχεία αλλά και έχουν δραστηριοποιηθεί στις βραχυχρόνιες μισθώσεις #airbnb . Ο νομός Τρικάλων τα τελευταία χρόνια, και κυρίως το χειμώνα, έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών. Αυτό το χειμώνα, όμως, το πλήγμα θα είναι τεράστιο λόγω κορονοϊού. Ωστόσο, δεν μπορούμε να αφήσουμε αβοήθητους ανθρώπους και επιχειρήσεις που έχουν βάλει πλάτη για την ανάπτυξη των Τρικάλων – ειδικά τώρα που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Η πολιτεία πρέπει να δράσει άμεσα. Θα στείλω επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών που θα ζήτω:
Σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες Airbnb – ξενοδοχεία,
Aναβάθμιση του νομοθετικού πλαισίου που να προβλέπει ενίσχυση σε τουριστικές περιοχές όπως τα Τρίκαλα και,
Η τρέχουσα επιστρεπτέα προκαταβολή, να πάρει μορφή μη επιστρεπτέας προκαταβολής για επιχειρηματίες ξενοδοχείων και airbnb.
Αν σήμερα αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους αβοήθητους θα ήταν όχι μόνο άδικο αλλά θα χτυπούσε τα θεμέλια της ανάπτυξης του νομού μας στην μετά COVID εποχή”!

Διαβάστε επίσης