Τοπικά

Άμεσοι έλεγχοι και παρεμβάσεις από την Περιφέρεια μετά την κακοκαιρία

Άμεση ήταν η αντίδραση της Περιφέρειας στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το Νομό Τρικάλων.

 

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης μηχανήματα έσπευσαν σε γέφυρες για να προχωρήσουν στον καθαρισμό από τα φερτά υλικά που έφερε η νεροποντή της Τετάρτης, ώστε σε περίπτωση νέας επιδείνωσης του καιρού να μην υπάρξουν προβλήματα. Παρεμβάσεις υλοποιήθηκαν σε γέφυρες στον Πλάτανο, στο Ρίζωμα, στο Αρδάνι, στην Ράξα και την Χαϊδεμένη, ενώ θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, καθώς η Π.Ε. Τρικάλων συνεχίζει τους ελέγχους σε υποδομές σε όλο το εύρος του Νομού. Στην περιοχή του Αρδανίου μάλιστα, επιθεώρησε τις εργασίες με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Μιχάλη Παπαγεωργίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλο το προηγούμενο διάστημα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων είχε προχωρήσει σε καθαρισμούς σε όλους τους μεγάλους ποταμούς, παραποτάμους και ρέματα της περιοχής μας, κάτι που συνέβαλλε τα μέγιστα στο να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στο δίκτυο των γεφυρών και γενικότερα των υποδομών στην περιοχή μας.

«Με εντολή του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας βρέθηκε στην περιοχή μας και με τον οποίο είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, προχωράμε σε ελέγχους και καθαρισμούς σε γέφυρες του Νομού, για να αντιμετωπιστούν προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την ισχυρή βροχόπτωση» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης. Παράλληλα, στάθηκε στην ετοιμότητα της Περιφέρειας τονίζοντας πως «η εξέλιξη των καιρικών φαινομένων είναι μία διαρκώς μεταβαλλόμενη κατάσταση και πρέπει κάθε φορά να είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα για να τα αντιμετωπίσουμε. Ήδη από το προηγούμενο διάστημα είχαμε προχωρήσει στους απαραίτητους καθαρισμούς, προλαμβάνοντας καταστάσεις. Η Περιφέρεια έχει φροντίσει ώστε το επίπεδο ετοιμότητας να είναι το υψηλότερο, για να αντικρούσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προκλήσεις που δημιουργεί η εκάστοτε κακοκαιρία, με προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης