Τοπικά

Άνοιξαν οι ουρανοί τη νύχτα στα Τρίκαλα

Έντονες καταιγίδες σημειώνονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στα Τρίκαλα και στη γύρω περιοχή. Τα φαινόμενα θα εξακολουθήσουν έντονα και σήμερα ενώ σχετική ύφεση αναμένεται από αύριο.

 

Εντωμεταξύ σε πλήρη ετοιμότητα  θέτει η  Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας,  το σύνολο του μηχανισμού που εμπλέκεται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στην περιοχή τις επόμενες ώρες, με επίκεντρο την Δυτική Θεσσαλία, όπου  σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται πολύ  μεγάλα ύψη βροχής. Με επιστολή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας -Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας καλεί τους Δήμους να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή  στο πλαίσιο των γεωγραφικών αρμοδιοτήτων τους,  με τα μηχανήματα που  διαθέτουν   σε διασπορά και ετοιμότητα για  άμεση αναχώρηση. Επιπλέον  καλούνται οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και όσοι έχουν εργασίες στην ύπαιθρο να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αυτοπροστασίας και για την ασφάλειά τους να περιορίσουν τις  μετακινήσεις  στις απολύτως αναγκαίες.

Το αναβαθμισμένο  Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εξέδωσε σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει πολύ μεγάλα  ύψη βροχής για αύριο  Σάββατο (11-12- 2021) σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, μεταξύ των οποίων  και η Δυτική Θεσσαλία. Παράλληλα στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι που πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης