Ροή Τοπικά

Άνοιξαν τα σχολεία, χωρίς προβλήματα, στα Τρίκαλα

Κανονικά άνοιξαν σήμερα τα σχολεία στα Τρίκαλα. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας τελέστηκαν Αγιασμοί ενώ δόθηκαν βιβλία και… οδηγίες προς τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά.

 

Στο Δημοτικό Σχολείο Ζάρκου για τον Αγιασμό ο Χρήστος Μιχαλάκης

Στον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά του Δημοτικού Σχολείου Ζάρκου βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, δίπλα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, για να ευχηθεί καλή χρονιά σε όλους.

Πρόκειται για μία κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό, αφού την φετινή χρονιά τα μαθήματα για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου ξεκίνησαν στο κτίριο του Γυμνασίου Ζάρκου, αφού το κτίριο του Δημοτικού, χτυπήθηκε από τον σεισμό του περασμένου Μαρτίου.

Άλλωστε, ο Αντιπεριφερειάρχης στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους σεισμόπληκτους του Ζάρκου και της ευρύτερης περιοχής, μετά το χτύπημα του εγκέλαδου, και μέχρι σήμερα συνεχίζει την προώθηση παρεμβάσεων αποκατάστασης στην περιοχή, αλλά και τις πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση για να μπορέσουν οι κάτοικοι να αποκατασταθούν μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν.

Ο Χρήστος Μιχαλάκης ευχήθηκε καλή χρονιά στη σχολική κοινότητα, ενώ συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, που είναι εμβολιασμένοι στο σύνολό τους, και εξέφρασε την ελπίδα η σχολική χρονιά να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Παράλληλα, υπογράμμισε πως θα βρίσκεται δίπλα τους σε ότι χρειαστούν και θα συνδράμει στην επίλυση των όποιων θεμάτων προκύψουν.

Τον Αντιπεριφερειάρχη ευχαρίστησε για την παρουσία του η Διευθύντρια του σχολείου κ. Γεωργία Καλλιτσουνάκη, ενώ το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος του χωριού κ. Γιάννης Βούλγαρης που εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Αντιπεριφερειάρχη που βρίσκεται πάντα δίπλα στο χωριό και τον Δήμο.

Σε δήλωσή του για τη νέα σχολική χρονιά ο Χρήστος Μιχαλάκης τόνισε πως «εύχομαι σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα η νέα χρονιά που ξεκινά σήμερα να κυλήσει με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Το μεγάλο στοίχημα είναι να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς και τα παιδιά μας να συνεχίσουν τα μαθήματά τους στον φυσικό τους χώρο. Θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε τους βήμα και θα συνδράμουμε με κάθε μέσο στην ομαλή λειτουργία της εκπαίδευσης».

Νέα σχολική χρονιά: Στήριξη στην εκπαίδευση από τον Δήμο Τρικκαίων

Το μήνυμα ότι ο Δήμος Τρικκαίων στηρίζει τις υποδομές της εκπαίδευσης, έστειλαν κατά τον αγιασμό της σχολικής χρονιάς 2021-22 τα εκλεγμένα στελέχη του Δήμου Τρικκαίων, μεταφέροντας τον χαιρετισμό και τις ευχές του Δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου.
Αντιδήμαρχοι και πρόεδροι οργανισμών παραβρέθηκαν σε αγιασμούς, τονίζοντας ότι ο Δήμος ήδη από τον Ιούλιο είχε φροντίσει, αξιοποιώντας και την εφαρμογή Trikala School Care που δημιούργησε, να σχεδιάσει τις παρεμβάσεις στην υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων: ελαιοχρωματισμοί, συντηρήσεις, τουαλέτες, επισκευές, προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού, ορισμένες μόνο από τις παρεμβάσεις που έγιναν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Τρικκαίων. Ταυτοχρόνως τα στελέχη του Δήμου επεσήμαναν την προετοιμασία που έγινε και στον τομέα της προστασίας από τον κορονοϊό, με την προμήθεια όλων των απαραίτητων υλικών και την καθαριότητα των διδακτηρίων.
Η δε αντιδήμαρχος Παιδείας, Εφη Λεβέντη, στο Πρότυπο 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων και στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων τόνισε τη στήριξη που έδωσε ο Δήμος Τρικκαίων στο νέο ξεκίνημα που γίνεται σε αυτές τις σχολικές μονάδες.
Στο 3ο και 9ο Γυμνάσια παραβρέθηκε η αντιδήμαρχος Βασιλένα Μητσιάδη, στο Δημοτικό Σχολείο Ριζαριού ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ζιώγας, στις σχολικές μονάδες των Μ. Καλυβίων ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κρανιάς, στο Μουσικό Σχολείο ο αντιδήμαρχος Γιάννης Οικονόμου, στο 19ο Νηπιαγωγείο (Αγιοι Απόστολοι) η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Σοφία Αλεστά, στο 3ο Λύκειο ο αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη Μιχάλης Λάππας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης