Ροή Τοπικά

Άρθρο-παρέμβαση για το Δήμο Πύλης: “Το νόμιμο είναι και ηθικό;”

Στη Διαύγεια υπάρχει η πράξη με ΑΔΑ: ΨΚ09Ω14-ΔΚΓ που αναρτήθηκε την 6η Μαρτίου 2019 από τον Δήμο Πύλης και αφορά στην ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ» έναντι του ποσού των 15.576,09€ χωρίς Φ.Π.Α.

Διαβάζοντας την απόφαση της ανάθεσης, διαπιστώνει κανείς πως ο ανάδοχος του έργου είναι συγγενής Α’ βαθμού υποψήφιου δημοτικού συμβούλου, ο οποίος ανήκει στις τάξεις του συνδυασμού του νυν και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Πύλης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο ανάδοχος υπέγραψε την ανάληψη υποχρέωσης του έργου την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 και πέντε μέρες αργότερα, ήτοι την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, ανακοινώθηκε το όνομα του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο νυν Δήμαρχος Πύλης!

Σύμφωνα λοιπόν με την δυνατότητα που του δίνει ο νόμος, ο Δήμαρχος είναι εκείνος που αποφασίζει αποκλειστικά, σε ποιον θα γίνει η απευθείας ανάθεση ενός έργου και φέρει και τη σχετική ευθύνη.

Συνεπώς, η εν λόγω ανάθεση είναι προσωπική απόφαση του Δημάρχου Πύλης, ο οποίος οφείλει να δώσει εξηγήσεις στους δημότες, για ποιον λόγο ανέθεσε το έργο στον συγκεκριμένο άνθρωπο και που αποσκοπεί η ενέργειά του αυτή.

Έπεται και συνέχεια…

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΠΥΛΗΣ ΟΡΑΜΑ»

ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΛΗΣ

ΤΟΝ Κ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΧΗΡΑ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης