Τοπικά

Άσκηση της Ελληνικής Οδικής Διάσωσης στη Χρυσομηλιά Καλαμπάκας

Η Ελληνική Οδική Διάσωσης Νομού Τρικάλων ανακοινώνει τη διεξαγωγή άσκησης την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και το Σαββατοκύριακο 01 & 02 Οκτωβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτίου  Πίνδου, με επίκεντρο την Βάση Ετοιμότητας Χρυσομηλιάς και το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου.

 

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε ανοιχτό – ορεινό πεδίο με τη χρήση 12  εκπαιδευμένων και υπό εκπαίδευση σκύλων έρευνας της ΕΟΔ από όλη την Ελλάδα.

Η εργασία έρευνας και διάσωσης με σκύλους είναι μια προκλητική και υπεύθυνη εργασία τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τους σκύλους. Οι ομάδες σκύλων έρευνας και διάσωσης της ΕΟΔ εργάζονται σε εθελοντική βάση και βρίσκονται σε ετοιμότητα όλο το εικοσιτετράωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Μόλις συμβεί ένα ατύχημα, κάθε λεπτό μετράει. Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, οι σκύλοι έρευνας και διάσωσης είναι απαραίτητοι μιας και μπορούν να εντοπίσουν αγνοούμενους και τραυματίες και να οδηγήσουν τους διασώστες της ΕΟΔ γρηγορότερα σε όσους έχουν άμεση ανάγκη βοήθειας.

Η άσκηση θα επικεντρωθεί στον τομέα αναζήτησης σε ανοιχτή περιοχή, σε ορεινό πεδίο, όπου οι σκύλοι ακολουθούν την ανθρώπινη οσμή στον αέρα, εντοπίζοντας τον αγνοούμενο μέσα από ανώμαλο έδαφος ή δάση.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της άσκησης:

Παρασκευή 30/09/2022

12:00-17:00 Άφιξη των σκύλων και των συνοδών – διασωστών στην Βάση Ετοιμότητας της ΕΟΔ Ν. Τρικάλων στην Χρυσομηλιά – Καλαμπάκας.

17:00-18:00 Χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου – Θεωρητική ενημέρωση σε θέματα ορεινής διάσωσης

18:00-22:00 Σενάρια νυχτερινής έρευνας αγνοουμένου

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης