Τοπικά

Ένας χρόνος χωρίς τον Χρήστο Σινάνη

Στις 29 Μαϊου του 2021 έφυγε από τη ζωή μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και της επιστήμης και της πολιτικής, του τόπου μας. Ο Χρήστος Σινάνης στα 5 χρόνια δημαρχίας του στην Καλαμπάκα κατάφερε να αλλάξει τα πάντα. Έδωσε στην περιοχή τοπόσημο, προχωρώντας στη μετονομασία του Δήμου σε “Δήμο Μετεώρων”, ταυτίζοντάς τον απόλυτα με το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, ενήργησε άμεσα για τη μετατροπή της Μητροπόλεως Σταγών σε μόνιμη, από προσωποπαγή, και έβαλε τις βάσεις για όλα τα μεγάλα έργα υποδομής στην πόλη και στα χωριά.

 

Υπήρξε άνδρας ακέραιος και ειλικρινής, δοτικός σε όλα του, με αγάπη για τον τόπο. Η παράταξή του, “Δύναμη Ευθύνης”, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατό του εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος χωρίς το Χρήστο Σινάνη, τον άνθρωπο που άλλαξε τον ρου της ιστορίας του τόπου μας, του έδωσε τοπόσημο και όνομα που τον κάνει γνωστό στα πέρατα του κόσμου, μετονομάζοντάς τον σε Δήμο Μετεώρων.

Η ενέργεια αυτή συμπυκνώνει όλο το έργο και το όραμα του Χρήστου Σινάνη, για εξωστρέφεια. Επιβεβαιώνει το όραμα ενός αυτοδιοικητικού ανδρός που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του και τα όσα πέτυχε στην 5ετία της δημαρχίας του αποτελούν τη βάση, τα θεμέλια πάνω στα οποία εμείς καλούμαστε να οικοδομήσουμε έναν σύγχρονο Δήμο, με σεβασμό στον άνθρωπο και στις ανάγκες του.

Με ενέργειές του και σε συνεργασία με τον μακαριστό Μητροπολίτη μας Κυρό Σεραφείμ επιτεύχθηκε η μονιμοποίηση της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, μιας νέας εκκλησιαστικής δομής που μπορεί και λειτουργεί ανεξάρτητα παράγοντας πολυεπίπεδο και σημαντικό έργο.

Τα μεγάλα έργα υποδομής στην πόλη ξεκίνησαν επί δημαρχίας του και είναι βέβαιο πως θα είχαν ολοκληρωθεί αν είχε εκλεγεί το 2019. Παρέδωσε νέα πάρκα και ελεύθερους χώρους στους πολίτες, έκανε παρεμβάσεις σε όλα τα χωριά δίνοντάς τους νέα πνοή, υπήρξε διεκδικητικός προς την κεντρική εξουσία και άμεσα αποτελεσματικός, όπως όταν κατέρρευσε η γέφυρα της Διάβας και μέσα σε δυόμισι χρόνια πέτυχε την κατασκευή νέας και σύγχρονης.

Ακέραιος και ειλικρινής, χειρίστηκε με απόλυτη διαφάνεια και δίχως ίχνος σκιάς τα οικονομικά του Δήμου μας, διδάσκοντάς μας πως θα πρέπει να λειτουργούμε με γνώμονα το κοινό καλό.

Οι αρχές και οι αξίες του θα μας οδηγούν. Για εμάς ήταν , είναι και θα είναι πάντοτε ο φυσικός μας ηγέτης, ο δήμαρχος της καρδιάς μας.

Αιωνία του η μνήμη”.

Διαβάστε επίσης