Τοπικά

Έργο μαμούθ 15 εκ. € στον Πηνειό από Αγοραστό-Μιχαλάκη (φώτο-video)

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έγιναν ποτέ στην περιοχή μας τρέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

Συγκεκριμένα πρόκειται για έργο-μαμούθ συνολικού προϋπολογισμού 15 εκ. € το οποίο προβλέπει τη διευθέτηση της κοίτης του Πηνειού ποταμού και παρεμβάσεις αντιπλημμυρικού χαρακτήρα. Με την ολοκλήρωσή του θα ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες πλημμυρών από ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στο ν. Τρικάλων, αλλά και στη λεκάνη  της Καρδίτσας.

Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και ο αναπληρωτής αυτού, αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης επιθεώρησαν τις εν εξελίξει εργασίες στο ύψος της γέφυρας Σαρακίνας δηλώνοντας ικανοποιημένοι από την πρόοδο που καταγράφεται.

“Οφείλουμε να τρέξουμε μπροστά από τις εξελίξεις” λένε στο trikalavoice.gr “το κλίμα αλλάζει και ακραία καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται όλο και πιο συχνά. Δεν ξεχνούμε το σαρωτικό πέρασμα του Ιανού το περασμένο φθινόπωρο και τα πλημμυρικά φαινόμενα. Με τα έργα που προωθούμε στην κοίτη του Πηνειού ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες για ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον στη Θεσσαλία. Δουλεύουμε συστηματικά πάνω σε αυτό το κομμάτι και με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς, ώστε να είμαστε θωρακισμένοι”.

Διαβάστε επίσης