Τοπικά

Έφυγε από τη ζωή Τρικαλινός μηχανικός που ζούσε στην Ξάνθη

Έφυγε από τη ζωή σήμερα μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ο  Κώστας Δέλκος σε ηλικία 63 ετών.

Ο Κώστας Δέλκος υπήρξε απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.

Γεννημένος στην Αγρελιά Τρικάλων το 1957, αλλά πολιτογραφημένος πριν από χρόνια Ξανθιώτης. Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά, κοινωνικά και πολιτικά για δεκαετίες στην Ξάνθη, όπου έζησε με την οικογένειά του.

Υπήρξε από τα πιο γνωστά στελέχη της Αριστεράς, αρχικά στο ΚΚΕ και μετά τη διάσπαση στο ΣΥΝ και το ΣΥΡΙΖΑ και μετέπειτα στη ΔΗΜΑΡ. Διετέλεσε σε διάφορες κομματικές θέσεις αλλά επίσης Δημοτικός και Νομαρχιακός Σύμβουλος Ξάνθης ως επικεφαλής.

Η διαδικασία της αποτέφρωσης του Κώστα Δέλκου, θα γίνει στη 1 το μεσημέρι στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας , στις 16 Σεπτεμβρίου 2020.

  Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα  

Γεννήθηκε στην Αγριελιά Τρικάλων το 1957 από αγροτική οικογένεια βιοπαλαιστών. Ήρθε στην Ξάνθη το 1976 ως φοιτητής στην Πολυτεχνική σχολή της Ξάνθης και έκτοτε έζησε, έκανε οικογένεια και εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας ηλεκτρολόγος μηχανικός στην πόλη της Ξάνθης.

Πήρε ενεργό μέρος στο φοιτητικό κίνημα και διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. και γραμματέας του φοιτητικού συλλόγου της Πολυτεχνικής Σχολής.

Εκλέγεται από το 1988 στην αντιπροσωπεία του τμήματος Θράκης του ΤΕΕ και για πέντε χρόνια υπήρξε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και αντιπρόεδρός της. Δραστηριοποιείται παράλληλα στους συλλόγους των Εργοληπτών Μηχανικών και των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών όπου καταλαμβάνει κατά καιρούς θέσεις ευθύνης.

Ήταν ενταγμένος στο χώρο της Αριστεράς από το 1975, αρχικά σ το ΚΚΕ, από το 1991 στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ της Αριστεράς και της Προόδου και μετέπειτα στη Δημοκρατική Αριστερά και στην Κίνηση των 58. Υπήρξε τοπικό στέλεχος , υποψήφιος βουλευτής αλλά και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και αργότερα της ΔΗΜΑΡ.

Εξελέγη  νομαρχιακός σύμβουλος το 1994 και Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης το 2002.

Ήταν παντρεμένος με την Πόπη Φλώρου και έχει δύο παιδιά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης