Ροή Τοπικά

Αίτημα για πρωινό τρένο από Τρίκαλα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

trikalavoice.gr

Επαναφέρουν Τρικαλινοί και Καρδιτσιώτες το αίτημά τους για δρομολόγηση τρένων, πρωινές ώρες, προς την πρωτεύουσα και τη συμπρωτεύουσα.

 

Αναλυτικά:

Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας συμπληρώθηκαν ήδη επτά μήνες χωρίς να υπάρχει, εντελώς αδικαιολόγητα,  πρωινό τρένο από την δυτική Θεσσαλία τόσο προς την Αθήνα όσο και προς την Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμπεριφέρεται προς το επιβατικό κοινό της περιοχής μας με πλήρη περιφρόνηση και δεν λαμβάνει ούτε στο ελάχιστο υπόψη της τις ανάγκες των κατοίκων της, που βέβαια  εξακολουθούν να φορολογούνται, για να εισπράττει η εν λόγω εταιρία την κρατική επιδότηση των πενήντα εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Σε μια εποχή που οι χρόνοι των μετακινήσεων έχουν μειωθεί πολύ και που το ταξίδι προς την Αθήνα μπορεί να γίνεται σε λιγότερο από τρεις ώρες ο ταξιδιώτης στερείται την δυνατότητα για αυθημερόν ταξίδι με επιστροφή  προς την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, αφού το πρώτο τρένο δρομολογείται στις δέκα το πρωί με αποτέλεσμα να φθάνει πολύ αργά τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Η συμπεριφορά αυτή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξακολουθεί δυστυχώς να παρατείνεται, παρά το γεγονός ότι η περιοχή μας έχει και υπουργούς και βουλευτές και αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους.

Αν λοιπόν όλοι αυτοί δεν μπορούν να σηκώσουν το τηλέφωνο και να λύσουν αυτό το απλό πρόβλημα, της δρομολόγησης δηλαδή του τρένου την ώρα που έχει ανάγκη να ταξιδέψει ο κόσμος, πώς άραγε θα ήταν δυνατόν να περιμένουμε από αυτούς τους ίδιους την επίλυση πολυπλοκότερων ζητημάτων της περιοχής μας;

Επειδή η απαράδεκτη αυτή κατάσταση παρατράβηξε και επειδή, όπως ανακοινώθηκε ήδη από τον ερχόμενο Απρίλιο, σε λίγες μέρες δηλαδή, αναμένεται να γίνουν αλλαγές στο πλέγμα δρομολογίων λόγω της δρομολόγησης νέων συρμών στον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης ζητούμε από τους φορείς της περιοχής μας να παρέμβουν άμεσα ώστε να δρομολογηθεί επιτέλους πρωινό τρένο απευθείας προς την Θεσσαλονίκη και με ανταπόκριση  προς την Αθήνα. Το αντίστροφο δρομολόγιο μπορεί να γίνεται το απόγευμα. Το δρομολόγιο αυτό σε συνδυασμό με το απευθείας δρομολόγιο της Αθήνας το οποίο μπορεί να ανταποκρίνεται στον προαστιακό της Θεσσαλονίκης, είναι η ελάχιστη υπηρεσία που έχει ανάγκη η περιοχή μας.

Κάθε άλλη αναβολή είναι εντελώς απαράδεκτη και δείχνει απλά ότι υπάρχει σε εξέλιξη οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης του σιδηροδρόμου στη δυτική Θεσσαλία σχέδιο που ανέχονται με την ένοχη σιωπή τους όσοι έχουν χρέος να επιλύουν τα προβλήματα της περιοχής.

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια

των Συλλόγων Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων και Καρδίτσας

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης