Τοπικά

Αβραμόπουλος: “43.710 € δώρο στους… εργολάβους από τη Δημοτική Αρχή Αλέκου;”-Απάντηση Αλέκου

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης η παράταξη “Δύναμη Ευθύνης” του Λευτέρη Αβραμόπουλου, με αφορμή την αύξηση κατά 43.710 € του ποσού που θα διατεθεί στον εργολάβο καθαριότητας του Δήμου Μετεώρων.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Τα όσα διαδραματίζονται εδώ και καιρό στο Δήμο Μετεώρων δεν έχουν προηγούμενο, ωστόσο η Δημοτική Αρχή του κ. Θοδωρή Αλέκου μας εκπλήσσει δυσάρεστα καθημερινά.
Με έκπληξη είδαμε να συντάσσει διαγωνισμό στις 19 Ιανουαρίου 2022 για την αποκομιδή των απορριμμάτων από εργολάβο από τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας, με προϋπολογισμό αυξημένο σε σχέση με πέρυσι… 43.710 €!… Και ο διαγωνισμός πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή με τις ψήφους της παράταξής του και του εκπροσώπου και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Παπαμιχαήλ.
Στα εύλογα ερωτήματά μας- τα οποία έθεσε ακόμη και ο επί δυόμισι χρόνια αντιδήμαρχος του κ. Αλέκου- η απάντηση του αρμοδίου αντιδημάρχου κ. Βασίλη Τσίκαρη ήταν ότι… «του είπε ο εργολάβος ότι αυξήθηκαν οι τιμές των καυσίμων»!
Αν δεν είχαμε να κάνουμε με τα χρήματα των συνδημοτών μας οι οποίοι περνάνε μια δύσκολη περίοδο παλεύοντας με το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας θα γελούσαμε. Ωστόσο εδώ η κατάσταση ξεφεύγει.
«Τους είπε ο εργολάβος ότι αυξήθηκαν τα καύσιμα»!… Στις 19 Ιανουαρίου που συντάχθηκε ο διαγωνισμός δεν είχαν αυξηθεί τα καύσιμα, υπενθυμίζουμε. Κι ακόμη και έτσι να ήταν προσαρμόζουμε τους διαγωνισμούς του Δήμου ανάλογα με τα συμφέροντα των εργολάβων ή των πολιτών;
Να μας πουν ποια συμφέροντα εξυπηρετούν οι κύριοι της Δημοτικής Αρχής, καθώς και οι λοιποί αιρετοί που τους στηρίζουν με την ψήφο τους.
Να μας πουν ποιος συνέταξε αυτό το διαγωνισμό και τι έλαβε υπ’ όψιν εκτός από τις απαιτήσεις του εργολάβου για αύξηση 43.710 €.
Ως «Δύναμη Ευθύνης» είμαστε και παραμένουμε εδώ και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν μα κανέναν να κατασπαταλήσει το δημόσιο χρήμα και τον ιδρώτα των Καλαμπακιωτών.

Συνολικός προϋπολογισμός εργασιών:

470.108,80 (2021 )
513.818,80 (2022 )

Απάντηση του δημάρχου Θοδωρή Αλέκου:

Με έκπληξη διαβάσαμε το δελτίο τύπου του συνδυασμού “Δύναμη Ευθύνης” και ανησυχούμε για τον κατήφορο και την άγνοια του συντάκτη του δελτίου. Τόσο ανεύθυνοι, άσχετοι και ρηχοί είναι τελικά; Δεν έχουν μπει καν στον κόπο να διαβάσουν τη μελέτη και τους όρους διακήρυξης του διεθνούς ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου Μετεώρων. Μας κατηγορούν ότι κάναμε δώρο 43.710 ευρώ στους εργολάβους αγνοούν ότι ο διαγωνισμός είναι διεθνής και αδιάβλητος. Εξηγούμαστε λοιπόν η αύξηση του προϋπολογισμού οφείλεται σε τρεις σημαντικούς λόγους:

  1. αύξηση της τιμής των καυσίμων εκείνη τη χρονική στιγμή που συντασσόταν ο προϋπολογισμός από 1,35 ευρώ πέρυσι σε 1,50 ευρώ φέτος μέση τιμή εμπορίου
  2. αύξηση των κάδων σε πολλά σημεία του Δήμου
  3. αύξηση των δρομολογίων για την αποκομιδή των απορριμμάτων

Ευτυχώς που ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Παπαμιχαήλ διάβασε τους όρους της διακήρυξης και συμφώνησε. Όλοι οι άλλοι που δήθεν νοιάζονται για το καλό του Δήμου έχουν καταντήσει φερέφωνα δημοσιεύσεων κοινωνικών δικτύων και για άλλη μια φορά πήγαν “αδιάβαστοι”.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

Διαβάστε επίσης