Τοπικά

Αγρυπνία ενώπιον του σκηνώματος του γέροντος Ιγνατίου (εικόνες)

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, αλλά και Αναστάσιμης προσδοκίας τελέστηκε χθες βράδυ Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία, υπό του Μητροπολίτου Τρίκκης Χρυσοστόμου στη Μονή Κορμπόβου ενώπιον του σκηνώματος του Μακαριστού γέροντος Ιγνατίου, Καθηγουμένου και δευτέρου Κτήτορος της Ιεράς Μονής Δουσίκου.

 

Ο πατέρας Ιγνάτιος εκοιμήθη εν Κυρίω στις 6.15 το απόγευμα της Πέμπτης. Ήταν μια εξέχουσα εκκλησιαστική προσωπικότητα, από τους σπουδαιότερους πνευματικούς άνδρες της Ορθοδόξου Εκκλησίας που λειτούργησε στον αμπελώνα του Κυρίου, διδάσκοντας ήθος, καρτερία και παρέχοντας γλυκιά παραμυθία σε δεκάδες ψυχές που αναπαύτηκαν στο πετραχήλι του.

Γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά πριν 89 χρόνια και από νεανικής ηλικίας είχε κλίση προς την Εκκλησία. Συνδέθηκε με τον Μακαριστό Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Κυρό Διονύσιο, από τα χέρια του οποίου έλαβε τον πρώτο βαθμό ιεροσύνης στις 25 Οκτωβρίου 1964, στο Μεγάλο Μετέωρο, και τον δεύτερο στις 22 Νοεμβρίου 1964 στην Αγία Τριάδα Πειραιώς. Εργάστηκε ως Ιεροκήρυκας στη Μητρόπολή μας και ουσιαστικά αναδείχθηκε ως δεύτερος Κτήτωρ της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου, όπου εγκαταστάθηκε από τα τέλη της δεκαετίας του ΄60 και με την πάροδο των ετών “δημιούργησε” μια μεγάλη αδελφότητα, ενώ αναγέννησε πνευματικά και την Ιερά Μονή Κορμπόβου.

Το σκήνωμά του θα παραμείνει εις προσκύνηση στο Κόρμποβο έως τη 1 το μεσημέρι ενώ η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεστεί στις 5 μ.μ. σήμερα στη Μονή Δουσίκου. 

(Τα της τελετής επιμελείται το γραφείο τελετών Σωτήρης Καρατάσιος)

(φωτογραφίες Δημήτρης Καραγιάννης)

Διαβάστε επίσης