Ροή Τοπικά

Αθώος ο Τρικαλινός αστυνομικός για «εγκληματική οργάνωση». Ένοχος ο άλλος Τρικαλινός

Ολοκληρώθηκε η «δίκη των 12» στην Αθήνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr ομόφωνα αθώος κρίθηκε ο Τρικαλινός Αστυνομικός που κατηγορήθηκε για την εγκληματική οργάνωση. Ένοχος ο έτερος γνωστός Τρικαλινός για συμμορία και διακίνηση ναρκωτικών.

Το τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Αθηνών κήρυξε ομόφωνα αθώο τον Τρικαλινό Αστυνομικό που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση για όλες τις πράξεις που κατηγορούνταν. Επέβαλλε πολυετείς ποινές στους υπόλοιπους κατηγορούμενους. Στον έτερο τρικαλινό που φέρονταν ως αρχηγικό μέλος της οργάνωσης επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών, δίνοντας του αναστολή στην ποινή μέχρι το εφετείο. Εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης των ανωτέρω για τις ληστείες σε σπίτια Τρικαλινών.

Ο συνήγορος του Τρικαλινού αστυνομικού Δημήτρης Σαμαρτζής δήλωσε : «Η σημερινή απόφαση δικαίωσε όσα από την αρχή υποστηρίζαμε. Μας κάνει να αισθανόμαστε ότι ανήκουμε σε ένα πολιτισμικό και δικαιικό σύνολο, εδραιώνοντας την πεποίθηση ότι ο νόμος και οι τεχνικές του μπορούν να συνυπάρξουν και να ταυτίζονται με το δίκαιο. Στο επίκεντρο υπάρχει πάντα μια βασική και αμετάτρεπτη αρχή του δικαίου που είναι ο δέον σεβασμός ακόμα και στο κάθε λεπτό της ελευθερίας ενός ανθρώπου. Η δικαιοσύνη αποδόθηκε».

Σε όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν ποινές 8-10 έτη.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης