Τοπικά

«Αλκοόλ χωρίς οδήγηση» το μήνυμα από τα Τρίκαλα

Για άλλη μια χρονιά – βραδιά για την ακρίβεια – ο Δήμος Τρικκαίων μετείχε στον πανευρωπαϊκό εορτασμό της Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα. Της πρωτοβουλίας να εφαρμόσουν και οι τρικαλινοί/ες οδηγοί το απλό: όταν διασκεδάζουμε, δεν πίνουμε. Κι αν πιούμε, ένας από την παρέα δεν θα πιει, για να οδηγήσει τους υπολοίπους με ασφάλεια.
Αυτή η εκστρατεία υλοποιήθηκε με την πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και τη συνδρομή του αεικίνητου τμήματος Νεολαίας του Δικτύου Εθελοντών Δ. Τρικκαίων.
Το βράδυ του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου 2019, οι εκπρόσωποι των εθελοντών με επικεφαλής τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο και τ. πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχάλη Λάππα, μαζί με το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου και την αμέριστη συμβολή του τμήματος Τροχαίας της ΑΔ Τρικάλων διά της αρχιφύλακα κ. Φένιας Χατζή, έγινε στον φιλόξενο χώρο  μπαρ, η προσπάθεια με αποτέλεσμα. Οσοι προσέρχονταν στον μπαρ, ενημερώνονταν από τους νεαρούς εθελοντές των Τρικάλων για την εκστρατεία: όποιος δεν πιεί ή πιει, αλλά έχει αλκοόλ κάτω από το όριο, θα κερδίσει δώρα.
Η συμμετοχή μεγάλη, η ανταπόκριση άνω των ορίων, ενώ το αλκοόλ… κάτω των ορίων.
Το μήνυμα δόθηκε: η ασφάλεια στην οδήγηση είναι και θέμα μη κατανάλωσης αλκοόλ. Και για άλλη μια φορά ο Δήμος Τρικκαίων μετέχει σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών για θέματα ασφάλειας και ουσίας.
Η 13η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συμβολή της Τροχαίας, η οποία  διαθέτει τα αλκοολόμετρα στις κατά τόπους εκδηλώσεις, την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τους Μεγάλους Υποστηρικτές ΕΝΕΑΠ (Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών) και ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών), την ευγενική προσφορά των εταιρειών Coffee Island, Elbisco, Flax, Nestlé Hellas, Δρόμος του Τσαγιού και Unilever με τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους ως μερικά από τα αναμνηστικά δώρα για τους συμμετέχοντες, καθώς και της ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες που ανέλαβε το κόστος της μεταφοράς των υλικών σε κάθε πόλη.
Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειαs Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Πολυτεχνείο Κρήτης, Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων και Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία CIVITAS DESTINATIONS, AUEB Volunteers (Πρόγραμμα Εθελοντισμού του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης