Τοπικά

Αλλάζει όψη ο Αγιαμονιώτης ποταμός

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια και με αφορμή τον «Ιανό», ο Δήμος Τρικκαίων καθαρίζει τα ποτάμια, ενισχύοντας την προστασία για το περιβάλλον, τους κατοίκους, τις περιουσίες τους.
Με δύο χωριστά έργα και 1.000.000€ συνολικά, υλοποιείται η αντιπλημμυρική προστασία, μέσω του καθαρισμού της κοίτης των ποταμών. Τα 650.000€ δίνονται για τον Ληθαίο ποταμό και τα 350.000€ για τον Αγιαμονιώτη ποταμό. Για τον δεύτερο, η σύμβαση υπογράφηκε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021 ανάμεςσα στον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τον εκπρόσωπο της εταιρείας «Αθ. Καρβούνης & ΣΙΑ ΟΕ». Το έργο έχει τον ευνόητο τίτλο «Αντιπλημμυρική προστασία – Καθαρισμός κοίτης στον Αγιαμονιώτη ποταμό». Η ανάδοχος εταιρεία θα προχωρήσει σε εργασίες  χωματουργικών και τεχνικών έργων, στο τμήμα του Αγιαμονιώτη ποταμού από το πάρκο του Ματσόπουλου μέχρι το Φλαμούλι (αμαξοστάσιο Δήμου Τρικκαίων), αλλά και σε σημεία που θα κριθεί απαραίτητο.


Σε ένα μήκος τουλάχιστον 2 χλμ. στην κοίτη του Αγιαμονιώτη ποταμού, θα γίνουν τρεις βασικές εργασίες
– θα απομακρυνθούν φερτά υλικά (μπάζα, απορρίμματα, προσχώσεις) και αυτοφυής βλάστηση,
– θα προσαρμοστεί η κοίτη με την οριοθετούμενη ζώνη του ποταμού, ώστε να εξασφαλιστούν οι ομαλές φυσικές συνθήκες απορροής των υδάτων του.
– θα τοποθετηθούν  προϊόντα εκσκαφής σε αναχώματα, ώστε να ενισχυθούν και σταθεροποιηθούν τα πρανή του ποταμού
Τα χρήματα προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020.
Αυτή είναι η δεύτερη κατά σειρά δράση του Δήμου Τρικκαίων για την αποκατάσταση ζημιών από τον «Ιανό». Προηγήθηκε, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η έναρξη του έργου «Αποκατάσταση ζημιών σε δημόσιες υποδομές στις Τοπικές Κοινότητες Μεγάλων Καλυβίων, Αγίας Κυριακής και Γλίνους» με 326.195,19 €. Πρόκειται για έργα, παρεμβάσεις, αποκαταστάσεις, τόσο στα αγροτικά κανάλια και τους αγροτικούς δρόμους, όσο και σε δημόσια κτήρια και υποδομές, με έμφαση στον αγροτικό τομέα.

Σε Τρίκαλα και Μεσοχώρα το Σάββατο ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης

 

Μεγάλο φωτοβολταϊκό σε 160 στρέμματα φτιάχνει η ΔΕΥΑΤ

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης