Τοπικά

Αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία του ΤΕΕ Τρικάλων. Τι λέει ο απερχόμενος Ν. Λιάκος

Αλλαγή σκυτάλης, προγραμματισμένη, στην ηγεσία της Ν.Ε. Τρικάλων του ΤΕΕ με τον Νίκο Λιάκο να αποχωρεί από τη θέση του προέδρου. Η ανασύνθεση του Δ.Σ. θα γίνει αύριο με τις πληροφορίες να θέλουν επικρατέστερο διάδοχο τον Απόστολο Μπαταβάνη.

 

Ο απερχόμενος πρόεδρος Νίκος Λιάκος κάνει έναν μίνι απολογισμό της θητείας του στη θέση:

“Στις 28.01.2020 ξεκινήσαμε ως νέα Νομαρχιακή επιτροπή ΤΕΕ Τρικάλων με όραμα στήριξης του κλάδου των Μηχανικών  και διάθεση προσφοράς  διατελώντας με τον καλύτεροι δυνατό τρόπο το ρόλου του ΤΕΕ της ως επίσημος τεχνικός σύμβουλος του τόπου μας. Περίοδος μεγάλων προκλήσεων λόγο των συνεχών αλλαγών στον κλάδο αλλά και των γεγονότων που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στον κλάδο των Μηχανικών.

Τί κάναμε λοιπόν;

 • Στελέχωση του γραφείου της Ν.Ε Τρικάλων με μόνιμο προσωπικό και καθημερινή λειτουργία του με σκοπό της εξυπηρέτηση των Μηχανικών.
 • Δημιουργία μητρώου Μηχανικών εθελοντικής υποστήριξης σε έκτακτες ανάγκες, όπως φυσικές καταστροφές.
 • Ενεργή συμμετοχή με προτάσεις και θέσεις σχετικά με την ριζική αλλαγή του προγράμματος ¨Εξοικονομώ”.
 • Συμμετοχή ομάδων εργασίας σε διαβουλεύσεις για τα μεγάλα τεχνικά έργα του Νομού και της πόλης μας.
 • Εθελοντική συμμετοχή σε συνεργασία με τη ΔΑΕΦΚ στον “Ιανό” στην Καρδίτσα με αυτοψίες και καταγραφές ζημιών.
 • Εθελοντική συμμετοχή κλιμακίων Μηχανικών στο σεισμό του 2021 με καταγραφές ζημιών και εκτιμήσεις φέρουσας ικανότητας κατασκευών.
 • Αναπτυξιακές προτάσεις για το Νομό Τρικάλων και την περιφέρειας Θεσσαλίας με κύριους άξονες τα έργα υποδομών, περιβάλλον και ενέργεια.
 • Προτάσεις προς του την Τοπική Αυτοδιοίκηση Ά βαθμού σχετικά με την προσέλκυση επενδύσεων, τόνωση της τοπικής οικονομίας, αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος και ασφάλειας των πολιτών.
 • Πρωτοβουλίες ενίσχυσης της απομακρυσμένης εργασίες ως μέτρο στήριξης των μηχανικών στις Πολεοδομίες του Νομού.
 • Σύσταση Δομών υποστήριξης Ν.Ε Τρικάλων, όργανα με εισηγητικό και γνωμοδοτικό χαρακτήρα με αντικείμενο το επιστημονικό έργο του ΤΕΕ (σεμινάρια, ημερίδες, εκδηλώσεις) αλλά και τα τεχνικά-αναπτυξιακά ζητήματα, μελετώντας και διατυπώνοντας απόψεις.
 • Παρεμβάσεις και προτάσεις στα σημαντικά ζητήματα του κλάδου και όπου απαιτήθηκε από φορείς τους Αυτοδιοίκησης.
 • Πρωτοβουλίες και προτάσεις για τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΤΕΕ στα όργανα πολιτικής προστασίας του Νομού.
 • Προτάσεις και παρεμβάσεις σε μέτρα ενίσχυσης Μηχανικών από επιπτώσεις του COVID-19.

 

Νοιώθω την ανάγκη έπειτα από δώδεκα χρόνια συνεχούς ενασχόλησης μου με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, από τα οποία τα τέσσερα τελευταία από τη θέση του Προέδρου της Ν.Ε Τρικάλων, να ευχαριστήσω προσωπικά όλους του συναδέλφους Μηχανικούς που στήριξαν την προσπάθεια, τους φορείς της Αυτοδιοίκησης του Νομού μας, τις τεχνικές υπηρεσίες και τις Πολεοδομίες για τη συνεργασία και την αποδοχή καθώς και τον Πρόεδρο του ΤΕΕ ΚΔΘ για την εμπιστοσύνη και την ειλικρινή υποστήριξή του. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο νέο συμβούλιο της Ν.Ε ΤΕΕ Τρικάλων γνωρίζοντας τους ότι θα είμαι δίπλα τους στο νέο ξεκίνημα”. 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης