Τοπικά

Αλλαγή του καιρού με βροχές και πτώση θερμοκρασίας στα Τρίκαλα

Αλλαγή του καιρού καταγράφεται και στην περιοχή μας από το μεσημέρι της Δευτέρας.

 

Ήδη εκδηλώνονται ασθενείς βροχοπτώσεις σε όλα τα γύρω ορεινά, κατά διαστήματα δε και μέσα στην πόλη, ενώ είναι αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας. Το σκηνικό θα παραμείνει και αύριο ίδιο με βροχοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι τουλάχιστον. Άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη.

Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας: Συστάσεις προς τους πολίτες για την προστασία από θυελλώδεις  ανέμους

Συστάσεις προς του πολίτες  και τους έχοντες εργασίες στην ύπαιθρο απευθύνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αφορμή την πρόγνωση της ΕΜΥ  για εκδήλωση  θυελλωδών   ανέμων. Με κατεπείγουσα επιστολή της προς τους Δήμους της Περιφέρειας και προς Συλλόγους (κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων κ.α.) η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας  Θεσσαλίας καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την  καύση χόρτων και οποιασδήποτε άλλη ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει ατύχημα (παράσυρση αντικειμένων, πτώση δέντρων κ.α.), θέτοντας σε  κίνδυνο την υγεία των πολιτών καθώς και τις περιουσίες τους.  Οι συστάσεις ισχύουν  για το επόμενο διάστημα και μέχρι νεοτέρας.

Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους τις συστάσεις  για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων  αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση θυελλωδών ανέμων:

–  Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

– Να στερεώσουν τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτήσει.

– Να ασφαλίσουν  τις πόρτες και τα παράθυρα.

– Να αποφύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

– Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης