Ροή Τοπικά

Αναδάσωση από την Εθελοντική Ομάδα ACT4V

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου και για ακόμα μια φορά γιορτάζεται υπό το βάρος της κλιματικής αλλαγής, αφού είμαστε πλέον αντιμέτωποι με μια πολύπλευρη περιβαλλοντική κρίση -κρίση βιοποικιλότητας και κλιματική κρίση- στην Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη.

Στο πλαίσιο αυτό και θέλοντας να υπογραμμίσουμε τη σημασία που έχει προστασία του φυσικού μας πλούτου, ως αναπόσπαστο κομμάτι της επιβίωσης μας, η ACT4V έδωσε το παρόν και συμμετείχε στην περιβαλλοντική δράση που διοργανώθηκε από το Γυμνάσιο της Φαρκαδόνας, με πρωτοβουλία της διευθύντριας του διδακτηρίου κας Μαίρης Τρίκα και των εκπαιδευτικών,  με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.
Τα μέλη της εθελοντικής μας ομάδας μαζί με τους μαθητές του σχολείου πήραν μέρος στη δενδροφύτευση που έγινε στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας, στέλνοντας μήνυμα για τη σημασία που έχει η ευαισθητοποίηση και η προστασία της βιοποικιλότητας.
Φτάνει να σημειωθεί ότι ένα ενήλικο δέντρο μπορεί να απορροφήσει μέχρι και 150 κιλά διοξείδιο του άνθρακα το χρόνο, σύμφωνα με σχετικές μελέτες, συνεπώς, τα δέντρα παίζουν σημαντικό ρόλο στην κλιματική αλλαγή.
Αρωγός στην δράση ήταν ο Δήμος Φαρκαδόνας, η Πυροσβεστική  Υπηρεσία Φαρκαδόνας, ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας, ο Μουσικός Σύλλογος Φαρκαδόνας «Αμφίων» και το Κέντρο Υγείας και πολλοί άλλοι που συνέδραμαν με την παρουσία τους.
Η Εθελοντική Ομάδα ACT4V θα συνεχίσει να συνδράμει με την παρουσία της, όπου χρειαστεί – όπως έγινε στο Δαμάσι στους σεισμόπληκτους και στην πανδημία μέσα από σειρά δράσεων, στέλνοντας το δικό της μήνυμα για την αξία και τη σημασία που έχει ο εθελοντισμός στις ζωές όλων.
«Προσφέρω, άρα υπάρχω» είναι το μήνυμα της ACT4V και το πράττει με κάθε τρόπο!

Διαβάστε επίσης