Τοπικά

Ανακοίνωση της Μητρόπολης Τρίκκης σχετικά με δράσεις Πεντηκοστιανών στην Επαρχία Τρικάλων

Την προσοχή των πιστών εφιστά η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης σχετικά με δράσεις Πεντηκοστιανών στην περιοχή μας.  “Προς ενημέρωση του πληρώματος της Εκκλησίας και, έχοντας επίγνωση της ευθύνης και της αποστολής μας όπως «ορθοτομούμε τον λόγο της αληθείας», ενημερώνουμε ότι πρόκειται περί ομάδων Πεντηκοστιανών, παραφυάδα δηλαδή των πολλαπλών αιρέσεων του Προτεσταντισμού” τονίζει η Ιερά Μητρόπολη σε σχετική ανακοίνωσή της και συμπληρώνει ότι “η διαστρεβλωμένη αντίληψη τους για την Εκκλησία και την θέση της Αγίας Γραφής τους οδήγησε σε παραποίηση των ιερών Μυστηρίων της Αποστολικής Εκκλησίας, με αποτέλεσμα να αλλοιώσουν το περιεχόμενων όλων των Μυστηρίων και της αληθινής πίστης της Εκκλησίας”.

 

 

“Oι ομάδες αυτές δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την αληθινή πίστη της Αγίας μας Εκκλησίας, την Ορθόδοξη πίστη, η οποία ανοίγει τις πύλες του Ουρανού και οδηγεί στην Βασιλεία του Θεού. Καλούμε λοιπόν τους Χριστιανούς και τις Χριστιανές μας όπως μείνουμε σταθεροί στην πίστη των πατέρων μας, ακούοντας τον λόγο του Θεού, δια στόματος του Αποστόλου Παύλου: «Ἄρα οὖν, ἀδελφοί, στήκετε καὶ κρατεῖτε τὰς παραδόσεις ἃς ἐδιδάχθητε εἴτε διὰ λόγου εἴτε δι᾽ ἐπιστολῆς ἡμῶν» (Β΄ Θεσσαλονικείς, 2,15)”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης:

 

“Τις ημέρες αυτές οργανωμένες ομάδες περιφέρονται στην πόλη των Τρικάλων και της ευρύτερης περιοχή της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας, στήνοντας σταντ και ζωγραφίζοντας βιβλικές παραστάσεις με σκοπό να πλησιάσουν ανυποψίαστους πολίτες να τους μιλήσουν για τον Θεό και την ζωή τους. Δηλώνουν ότι δεν έχουν σχέση με τους «μάρτυρες του Ιεχωβά», εσκεμμένα αποκρύπτουν με ποιούς έχουν σχέση. Προς ενημέρωση του πληρώματος της Εκκλησίας και, έχοντας επίγνωση της ευθύνης και της αποστολής μας όπως «ορθοτομούμε τον λόγο της αληθείας», ενημερώνουμε ότι πρόκειται περί ομάδων Πεντηκοστιανών, παραφυάδα δηλαδή των πολλαπλών αιρέσεων του Προτεσταντισμού.

Η διαστρεβλωμένη αντίληψη τους για την Εκκλησία και την θέση της Αγίας Γραφής τους οδήγησε σε παραποίηση των ιερών Μυστηρίων της Αποστολικής Εκκλησίας, με αποτέλεσμα να αλλοιώσουν το περιεχόμενων όλων των Μυστηρίων και της αληθινής πίστης της Εκκλησίας. Μερικές από τις αιρετικές, πλανεμένες δοξασίες τους:

Αρνούνται την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας.

Αρνούνται το ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ως μυστηριακή θυσία (Σώμα και Αίμα Χριστού) και το θεωρούν απλή ανάμνηση του Πάθους του Χριστού.

Αρνούνται το ιερό Μυστήριο του Βαπτίσματος, την τριπλή κατάδυση στο νερό, την παρουσία του Αγίου Πνεύματος, θεωρώντας το ως απλή τελετή αφιερώσεως.

Πιστεύουν στην πλάνη ότι λαμβάνουν ένα χωριστό βάπτισμα του Αγίου Πνεύματος και αποκτούν διάφορα χαρίσματα με ανώτερο την «γλωσσολαλιά», δηλ. ότι ο καθένας από αυτούς «φωτίζεται» από το Άγιο Πνεύμα και αρχίζει να λέει ότι του παραγγέλλει το Άγιο Πνεύμα.

Αρνούνται το ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως ενώπιον του Ιερέως.

Αρνούνται το ιερό Μυστήριο της Ιερωσύνης, μιλώντας για «γενική» ιερωσύνη που έχουν όλοι.

Αρνούνται και απορρίπτουν το Πανάγιο Πρόσωπο της Παναγίας μας, αρνούνται να την ονομάσουν Θεοτόκο, δηλ. Μητέρα του Θεού.

Αρνούνται την μεσιτεία και θαυματουργία των Αγίων μας.

Αρνούνται και απορρίπτουν τις Ιερές Εικόνες.

Με όσα, εν συντομία, ανωτέρω αναφέρονται γίνεται σαφές ότι οι ομάδες αυτές δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την αληθινή πίστη της Αγίας μας Εκκλησίας, την Ορθόδοξη πίστη, η οποία ανοίγει τις πύλες του Ουρανού και οδηγεί στην Βασιλεία του Θεού. Καλούμε λοιπόν τους Χριστιανούς και τις Χριστιανές μας όπως μείνουμε σταθεροί στην πίστη των πατέρων μας, ακούοντας τον λόγο του Θεού, δια στόματος του Αποστόλου Παύλου: «Ἄρα οὖν, ἀδελφοί, στήκετε καὶ κρατεῖτε τὰς παραδόσεις ἃς ἐδιδάχθητε εἴτε διὰ λόγου εἴτε δι᾽ ἐπιστολῆς ἡμῶν» (Β΄ Θεσσαλονικείς, 2,15).

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης